Как реагират зодиите на агресия

Овен

Всяко действие с равно противодействие

Блъска се във вратата: “По дяволите! Тая врата защо пак е тук!” (Рита я е кракът му прави дупка във вратата. На вечерта сочи обвинително посинелия си палец на крака и укорява партньора, че е оставил вратата ЗАТВОРЕНА.)

Ако го обидите: “Ти ли бе?! Я излез отвън да се разберем!” (Не издържа до навън и цапардосва нахалника, така че битката се разразява пред очите на всички.)

При скандал Овенът е страховит противник. Не влизайте в конфликт с него – нито вербално, нито физически. Иначе бързо му минава.

Приятел под обстрел? Овенът е свиреп воин. Особено, ако трябва да защити своето стадо.

Телец

Преструва се, че няма проблем

Блъска се във вратата: Слага си голяма лепенка и излиза, подчертано накуцвайки. През целия ден разказва как е пострадал и как това нямаше да се случи, ако вратата не се беше затръшнала от течение. А кой е оставил прозореца отворен? Не и Телецът!

Ако го обидите: Телецът запазва самообладание и се преструва, че нищо не се е случило. След това крои планове за отмъщение.

При скандал не чака да го нападнат, Телецът напада първи. Но падне ли му пелена пред очите, ще стъпче врага със земята.

Приятел под обстрел? Ще го предпази от куршумите с тялото си.

Близнаци

Език мой – враг твой

Блъска се във вратата: „Тъпанарка такава!“ Осъзнава, че говори на неодушевен предмет и се изкикотва. Но е ядосан.

Ако го обидите: Чакайте само Близнакът да отвори голямата си уста! Въпреки словесната атака, той е чувствителен човек и лошата дума дълго отеква в душата му.

При скандал Близнаците пускат Ниагарския водопад на сарказма и обидите. Никой не би искал да попадне под плющящите ледени струи.

Приятел под обстрел? Близнаците очакват от своите приятели да проявят малко хъс и сами да се защитят. С радост се включват в дружното облайване на противника.

Рак

За приятеля нож вади

Блъска се във вратата: Задължително отива на лекар, където се изнервя от чакането. Пръстът го боли - със сигурност е счупен! Скарва се с лекаря и с рентгенолога, които твърдят, че нищо му няма.

Ако го обидите: Ракът никога не забравя обидата.

При скандал: Зависи - ако е чужд човек, Ракът е шокиран. Трябва му малко време да отвори уста и да набере скорост. Ако агресорът му е близък, реакцията е мълниеносна. В гнева си ще изкара на бял свят всичките му мръсни тайни - той сам си е крив, нали така?

Приятел под обстрел: За приятел и нож вади, но Раците по принцип са маниаци.

Лъв

Ще ви разкъса

Блъска се във вратата: Изревава като Лъв, мята се драматично на дивана с тежки стонове. Скоро замлъква, понеже няма публика (сам е вкъщи). На подскоци отива до хладилника за лед. Налага пострадалия крак и си прави селфи за фейсбук с подобаващ коментар.

Ако го обидите: Кой смее?!

При скандал: Лъвът не обича нито скандалите, нито въргалите. Той държи да се запази на положение и с перфектен външен вид. Влиза в битка само ако няма друг изход. Но пък тогава освирепява за кръв! Няма по-страшна гледка от безстрашния Лъв в битка.

Приятел под обстрел? Пазете се, Лъвът се готви за скок. Ще ви разкъса!

Дева

Не се бие, убива с презрение

Блъска се във вратата: “ТОВА НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ, АКО СИ БЯХ ОБУЛ ОБУВКИТЕ!” (В това време вратата се гърчи от ужас да не обвинят и нея.)

Ако го обидите: “Какъв си ти, бе? Нито си ми на образованието, нито си ми на положението.” След известно време презрението преминава в осъзнаване на случилото се. Девата набира яд. Измисля коварен план за мъст.

При скандал Девите не се бият, те убиват с презрение. Но за всеки случай се пазете - имат тежка ръка.

Приятел под обстрел? Ще го защити, естествено. Говорим за най-близките приятели, нали? Защото за останалите Девата пет пари не дава.

Везни

Драка с демоничен нрав

Блъска се във вратата: “Ох, ударих се!” (леко учудено). Повечето Везни имат доста висок праг на болка.

Ако го обидите: С огромно усилие се сдържа. Успява, само защо е наясно, че избухне ли, последиците ще бъдат катастрофални. Дълго след това избягва да общува с човека, който го е засегнал. Това е неговият начин да се справи със ситуацията.

При скандал Везните не винаги успяват да дочакат да ги нападнат. Този така миролюбив на вид знак е същинска драка, при това с демоничен нрав.

Приятел под обстрел? Везните ще защитят свирепо най-вече членовете на семейството си.

Скорпион

Приема нещата лично

Блъска се във вратата: Изтръгва мръсницата от пантите с рев: "Ще ме удряш, а?!"

Ако го обидите: възможно е да не реагира, но обидата ще бъде преживявана, десетократно премисляна и... отмъстена. По-вероятно е да избухнат, ако атаката идва от близък човек.

При скандал Скорпионите предпочитат да нанесат последния удар, и той обикновено е отровна обида. Те са почти толкова агресивни, колкото Овните, но за разлика от Овните, никога не забравят.

Приятел под обстрел? То е все едно да нападнете кучето му. Скорпионът приема тези неща съвсем лично. В дългосрочен план не ви чака нищо добро.

Стрелец

Трудно ще го ядосате

Блъска се във вратата и я поглежда възмутено: "Кучка! Веднага да престанеш!"

Ако го обидите, най-много да каже нещо като "Ами... хубаво." Почти невъзможно е да го ядосате.

При скандал Стрелецът ще ви изслуша хладнокръвно. Не е лесно да се спори със Стрелец, защото е по комунистически убеден в правотата си. Трябва да изкарате много добре обосновано опровержение, иначе дори няма да ви изслуша. Той ще си запази най-йезуитския и затапващ аргумент за накрая, когато безсърдечно и учтиво ще ви застреля с него.

Приятел под обстрел? Нападателят може да не доживее да се покае.

Козирог

Рядко се пали, бавно гасне

Блъска се във вратата: от болка започват да подскача на здравия крак, като си повтаря: "Не е счупен, не е счупен, нищо ми няма." Тази мантра много често наистина му помага.

Ако го обидите: Жената Козирог забелва очи и въздъхва красноречиво. Мъжът Козирог просто си замълчава. Но ви скроява шапката за по-късно.

При скандал - Козирогът трудно се пали. Набере ли скорост, не може да бъде спрян. Дразни се, ако аргументите на противника са ирационални и лишени от логика.

Приятел под обстрел? Да се оправя! Козирогът ще се опита да помогне, но... всяка коза за свой крак, както казва народът.

Водолей

Воин на словото

Блъска се във вратата: "По дяволите! Тези врати никога не си стоят по местата!"

Ако го обидите: Ще ви отвърне фино с привидно невинна, но много обидна забележка.

При скандал: Водолеите са едни от най-твърдоглавите хора, но при скандал предпочитат да изгладят нещата и да достигнат до компромисно съгласие, отколкото да наложат своето мнение. Ако смятат, че се изказвате некомпетентно и не разбирате за какво говорите, ще ви го кажат, при това с голямо възмущение.

Приятел под обстрел? Ще укротят нападателя с думи, както Вълшебният свирач с укротява с музиката си дивите зверове.

Риби

Не будете акулата в него

Блъска се във вратата: “Защо все на мен се случва!” (Спомня си и други такива инциденти и избухва в плач на самосъжаление.)

Ако го обидите, ще ви затапи със саркастична забележка и ще се скрие някъде да страда от срам и обида.

При скандал от златни рибки се превръщат в акули. Обидите им са тънки, подигравките - уж невинни. Реши ли да отмъщава подмолно, роденият под този Воден знак може да влуди жертвата си.

Приятел под обстрел? Провинилият се ще бъде подложен на тихи изтезания, докато не избухне. Тогава Рибата изумено ще попита: "Какво искаш да кажеш? Нищо подобно не съм направил."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп