Как Роналдо доведе Де Лихт в „Ювентус“

Двата най-значими трансфера в историята на "Ювентус" са направени на терена, а не в офисите на клуба. През 2017-та публиката на тима от Торино бурно аплодира Кристиано Роналдо, въпреки загубения домакински четвъртфинал в Шампионската лига от „Реал“ с 0:3, като по този начин убедиха португалеца да пожелае да премине в гранда от Торино. Само преди месец новата голяма звезда на "черно-белите" покани Матайс де Лихт да го последва в Италия. И точно това се случи!

Бранителят пристигна в сряда сутринта за медицински прегледи в Торино, а след това седна на заключителните разговори с представители на ръководството. Ненавършилият 20 години холандец бе желан още от "Барселона", ПСЖ и "Манчестър Юнайтед". Именно заради това в "Ювентус" трябва да благодарят на Кристиано, че уредиха най-желания защитник в света. Преди месец младокът коментира публично думите, които 34-годишният голаджия отправи към него веднага след финала в Лигата на нациите, спечелен от иберийците над Холандия с 1:0.

"Отначало не го разбрах какво ми каза - сподели Де Лихт. - Впоследствие осъзнах, че той ми предложи да премина в "Ювентус". Бях малко шокиран, затова се засмях, но не казах нищо. Разочарованието от загубения финал бе взело връх над емоциите и не можех да мисля за нищо друго".

По това време защитникът е категоричен, че думите на мегазвездата не са оказали никакво въздействие върху него. Момент, в който най-близо до подписа с играча, са "Барселона" и ПСЖ. Малко след това обаче Де Лихт призна публично, че Роналдо му е идол от дете.

"Винаги съм искал да бъда Кристиано, когато с приятелите ми играхме футбол на улицата - сподели наскоро бранителят. - Тогава той беше футболист на "Манчестър Юнайтед" и първият футболен екип, който имах, беше неговият".

И „Ювентус“ не пропусна да се възползва от ситуацията. Тимът предложи 5-годишен договор на играча с начална нетна заплата от 7,5 млн. евро на сезон плюс лесно постижими бонуси. Те могат да го направят вторият най-скъпоплатен играч в клуба. Де Лихт ще прибира до 12 млн. евро, което е несравнимо с португалския феномен, получаващ 31 млн. годишно, но той принадлежи към друга категория.

Освен това, Матайс ще има откупуваща клауза от 150 млн. евро в договора, което може да го направи един от най-скъпите играчи в историята. Всъщност, той вече е такъв. Шампионът на Италия счупи своя клубен рекорд за привличане на защитник. Клубът плаща 70 млн. евро на "Аякс" и други 5 млн. под формата на клаузи. Така Де Лихт е третият най-скъп трансфер на „Старата госпожа“, след Гонсало Игуаин (90 млн. евро) и Кристиано Роналдо (100 млн.).

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят