Как се обиждат зодиите

Овен

С несдържана агресия

На откровена обида реагират несдържано, безразсъдно и дори войнствено. Овните предпочитат директното разрешаване на проблема пред някакви си там тактичности и учтивости. След това съжаляват, ако са изрекли прекалено груби думи или, не дай Боже, са налетели на бой. В такива случаи няма да се извинят на потърпевшия, но може да се опитат да изкупят вината си по друг начин - с подарък, вечеря или някакъв жест. Овните не таят дълго обидата и не са отмъстителни.

Телец

Като луда крава

Телците са докачливи, но търпеливи и може дълго да носят обидата в сърцето си. Те вярват в силата на разума и смятат, че при добро желание двама души все ще успеят да се разберат. Телецът има въображаемо (или реално) черно тефтерче, в което вписва всяко ваше прегрешение. При натрупване на критична маса, следва взрив! Телецът се превръща в луда крава. След като ви прободе, изпотъпче и измете с вас пода, той ще драсне две дебели черти през името ви. Край! Вече не съществувате за него.

Близнаци

С компромати

Родените под този знак не обичат директни конфронтации и правят всичко възможно да не попадат в такива. Затова скрие ли се от радара ви Близнакът, да знаете че е надушил конфликт и затова ви избягва. Ако все пак го се скарате, ще ще разберете колко глупаво сте го подценили. Удивително е количеството обиди и компромати, които може да избълва по ваш адрес. И след скандала не се надявайте на реванш или сдобряване. За да си няма грижа, Близнакът просто ще забрави, че съществувате.

Рак

Минно поле е

Червен като рак - с този израз описваме човек, който е поаленял от гняв или смущение. Зодиакалният знак Рак не почервенява от гняв, а побледнява. Той запазва обидата и мъсти - систематично, с малки и директни, много точни удари, комбинирани с обвинително мълчание. По принцип общуването с Рака е като разходка в минно поле - не се знае кога ще настъпиш противопехотната мина и ще останеш без крак. Ако говориш, може да го засегнеш с думи, ако мълчиш - пак ще го изтълкува превратно.

Лъв

Посича с думи

Царственият Лъв няма да губи време да се разправя с вас. Щом сте го обидили, следва светкавичен ответен удар - често непропорционален на размера на обидата. Лъвът ще извади наяве всичките ви простъпки, кирливи ризи и гафове, за да ви унизи, докато тотално ви смаже самочувствието. Тази остра реакция на обидата се дължи на неговото свръхразвито честолюбие. Думите им така тежко нараняват, че в някои случаи потърпевшите предпочитат да им бяха хвърлили един оздравителен бой. За щастие, както и при Овена, тази буря бързо отминава.

Дева

Наказва рефлекторно

Нетактична забележка или несполучлива шега може да нанесе сериозен морален ущърб на скромната и самокритична Дева. Този знак обича точните отношения - танто за кукуриго. При първо прегрешение ще ви изключи от Кръга на доверието. Трябва дълго да се подмазвате и да доказвате своята вярност, докато убедите Девата да ви приеме отново. Но след това ще си има едно наум и при следващо провинение може да последва безжалостен удар. Понякога нанесен дори непредумишлено, рефлекторно.

Везни

Клепа ви пред всички

Везните приемат обидата навътре. Те не са от знаците, които могат светкавично да отвърнат на удара. Понякога така се разстройват, че им трябва известно време да осмислят какво са им причинили. И докато го осмислят, обикалят да се жалват на куцо, кьораво и сакато. Разчитайте, че при това може да издадат и най-интимните ви тайни, но така украсени, че да излезете същинско чудовище. По-безопасно е да не влизате в конфликт с Везна, но пък е лесно е да се сдобрите - трябва просто да се извините.

Скорпион

Жили отровно

Извадете му от девет кладенеца вода, приведете най-достоверните доказателства, наливайте колкото си щете логика и здрав разум в ушите му - щом се е разсърдил, Скорпионът става глух, безмилостен и безутешен. За него гневът е сладък като меда. Затова скандалите със Скорпион се разрастват неудържимо, като летен горски пожар. Неговата ярост се материализира в жесток сарказъм и зловещи словесни удари под кръста. Скорпионът жили отровно с цялата мощ на своите изобретателност и интелект.

Стрелец

С брутално нападение

В конфликтни ситуации Стрелецът проявява забележителна сдържаност. Той избягва споровете, като не обръща внимание на оскърбленията. Ако успеете да пробиете бронята му от безразличие, пазете се. Ще има ад под небето. Нападението ще бъде брутално - с изкривяване на фактите, безмилостни обиди и подигравки. Ще направи всичко възможно да ви смачка с думи. Но пък му минава бързо и лесно се сдобрява. Трябва само да проявите приятелско отношение и всичко ще бъде забравено.

Козирог

Отклонява конфликта

Козирогът обикновено успява да избегне конфликтите или поне да намери най-правилния път за мирното им разрешаване. Тази миротворческа дейност обаче не го изпълва с вътрешно блаженство от добре стореното. Напротив - нещо неприятно започва да го човърка. И тогава се зараждат мечтите за отмъщение. Все пак обидили са го, виновният трябва да си получи възмездието. Ударът ще дойде от неочаквана посока. Ако се скарате с шеф Козирог, забравете завинаги за повишения, хонорари и командировки.

Водолей

Реагират нетипично

Поведението на Водолея е нелогично и нетипично в очите на останалите знаци. Не е ясно как ще реагират на обидата. Може да махнат с ръка и да се изкикотят, а може да изслушат упреците ви тихо и умислено. Много рядко се случва и да си изпуснат нервите шумно и напоително. Или пък внезапно да станат и да изчезнат - от помещението, дори и от живота ви. Не са отмъстителни, но понякога нещо в тях се пречупва и тогава просто спират да общуват с наранилия ги човек.

Риби

Стават зли, но за кратко

Всички са чували за онази жена, която, за да отмъсти на неверния си мъж, изпотрошава апартамента, размазва колата, съсипва му репутацията и, след като изтегли всичките му пари, драсва на екзотична екскурзия. Е, Рибите не са от тях. Те са докачливи и понякога избухват, като при това стават много зли. Но след скандала бързо им минава и не търсят отмъщение. Неприятно е единствено това, че междувременно ще хукнат по съседки, приятели и роднини да се оплакват от нанесената обида.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп