Как се смеят зодиите

Овен

Търкалят се по пода

Сигурно има и Овни, които са сдържани. Засмиват се възпитано, нито много шумно, нито прекалено кратко. Но това или са Овни, увредени от прекомерно властен родител (Рак или друг Овен), или пък силно неутрализирани от разположението на останалите си планети. Типичните Овни могат да разсмеят и бурсук. Те се заливат от кикот, хохотят, реват от смях, дори може да се търкулнат на земята и да заритат с крак. Така, както не можем да заподозрем Овена, че е умерен и предпазлив човек, така и в смеха му няма нищо умерено, деликатно или предпазливо.

 

Телец

Кискат се звънко

Смехът на Телеца се задава бавно, като лятна буря. Ако го наблюдавате, може да проследите как лицето му се прояснява, в очите просветват игриви светкавици и чак след секунда-секунда и половина следва гръмотевицата. Смеят се, как да не се смеят Телците! Просто понякога са като камилата, дето след 3 дни загряла вица на зайчето. Би било неправилно да се каже, че всички родени под този знак са с албански реотани. Телците са весели хора, но сериозни, тежки. Няма как да очаквате да се кискат, когато им покажете пръст. Макар че когато ги разсмеят, правят точно това - кискат се.

 

Близнаци

Охотно и несдържано

Комуникативните Близнаци са сред най-смеещите се в зодиака. Те имат различни видове смях за всякакви ситуации, така че може да ги забележите да се кикотят несдържано, да се кискат беладжийската, да се подсмихват под мустак или саркастично. Голяма рядкост е да откриете Близнак без чувство за хумор. Реакцията им на шеги е мълниеносна. Понякога не се съобразяват дали е уместно да избухнат в буен младежки смях тъкмо докато човекът, когото обсъждат, минава покрай тях. Правят го не защото са дебелокожи, а защото юнашката им близнашка душа не издържа - ще се пръсне от смях.

 

Рак

Подигравателно хихикат

Може да ви се струва странно, че така грижовните и прословути с вярната си любов и майчинския си инстинкт Раци са сред най-ехидните в зодиака. Половината от времето, в което Овните си мислят, че някой Рак им се усмихва, той всъщност е разтегнал устни в саркастична усмивка. Всъщност Раците са едни от най-големите подигравчии. Те не приемат околните с розовите очила на Стрелците, нито със сляпата вяра на Овните, че нещата в човешките отношения са едно към едно. Като представители на Водните знаци те плуват отлично в реката на намеците и скрития подтекст и тайните умисли.

 

Лъв

С размах и ищах

Лъвът се смее щедро и с удоволствие. Не пести нито от сила на звука, нито от амплитуда на пристъпите. Също като Овена, може да го видите да се търкаля на пода от смях, но само сред най-близки приятели, пред които е сигурен, че това ще мине за артистично и сладко, а не за инфантилно поведение. Сред не толкова близки хора внимава да изглежда красиво и уместно. Има само един случай, в който Лъвът не се смее от сърце - ако обектът на шегите е самият той. Въпреки че обичат да се смеят, представителите на този знак не го правят така често, както Овена и Близнаците.

 

Дева

Хилеж до сълзи

Понякога Девите са с блестящо чувство за хумор. Друг път - с обикновено чувство за хумор. Такъв е калъпът на Девата: без чувство за хумор просто не ги произвеждат. Озадачаващото е, че един и същи човек, роден под този знак може в един момент да бъде страхотно остроумен, а в следващия - да не загрее, че има подтекст, и да ви изгледа с празен поглед. Смехът им е мощен, като Ерихонска тръба, понякога дори безобразен. Но също така може да ги видите да се тресат в беззвучен кикот със стичащи се сълзи. Носи им се слава на подигравчии – и с право.

 

Везни

Благоприличен смях

Везните се смеят като нормални хора, без излишни драматични жестове. По-скоро се усмихват и хихикат, отколкото да се изцепят с гръмко "ха-ха-ха". Няма да чуете да им шъткат в градския транспорт, защото са стреснали пенсионерите с дивашкия си смях. Имат чувство за хумор, но не са остроумни като Девите или саркастични като Раците. Докато Девите генерират вицове, а Раците - афоризми, Везните ги консумират. Когато те самите се опитат да остроумничат, шегите им се получават недодялани и съвсем не са смешни. Освен въпросната Везна не е изключително нестандартен човек.

 

Скорпион

Тиха потайна усмивка

Представете си Скорпион, който е румен и засмян. Не можете, нали? Родените под този знак са хора на мистиката и вглъбяването. Скорпионите по природа са подигравчии и обичат да се гаврят и присмиват, особено когато човекът си го е заслужил. Иначе смехът им не е много шумен. Според обстоятелствата може да варира от истеричен цвилеж до леко подсмихване. Скорпионът се смее... последен. Е, не буквално. Просто не обича да се смеят на него и обикновено си отмъщава, ако е станал за прицел на нечие остроумие.

 

Стрелец

Стряскат хората

Всеизвестно е - Стрелецът е онзи простак, който така се смее и вие като койот в тъмното, че целият киносалон започва да се вглежда кръвнишки в неговата посока. Той не само пада на земята от смях, но може и да се задави. Мнозина Стрелци са достигали до състояние, близко до смъртта, след силен пристъп на смях. Това е един от най-смеещите се зодиакални знаци. За него е измислен изразът "Пръст да му покажеш, и се разсмива." Също като Овните, Везните и Лъвовете, Стрелците рядко са генератори на шеги. Те по-скоро са винаги готови да се разсмеят на чуждите.

 

Козирог

Кикотят се шумно

Ако сте се чудили кои са тези, които измислят вицовете - това са те, Козирозите. Ще забележите, че почти всеки, роден под този знак, е отличен разказвач. За да е смешно, Козирогът така преиначава една история, че дори участниците в нея не могат да я познаят. Това, че всички слушатели се заливат от смях, е знак че в случая с Козирозите-разказвачи истината не е чак от такова значение. Козирозите не се смеят силно, те обикновено се кикотят шумно, при това до сълзи. Подобно на Лъвовете, единствените шеги, които не са им смешни са тези, които са насочени към тях самите.

 

Водолей

С разум и мярка

Който е чувал Водолей да се смее несдържано, значи е станал свидетел на рядко събитие. Тези хора не са прочути като шутовете в зодиака. Обикновено не са от най-остроумните, макар че имат чудесно чувство за хумора на другите хора. Поради вътрешната си вглъбеност, на моменти не успяват да доловят смешката и остават единствените недоразбрали в компанията. Иначе Водолеите се смеят от сърце, нито по-тихо, нито по-шумно от среднодопустимите смехови децибели. Те нямат изразен буен смях като на Овните и Стрелците, примерно, но и темпераментът им не го предполага.

 

Риби

Просто се усмихват

Рибите се смеят понякога, когато са в добра компания и някой постоянно им разказва смешки. Но, ако се случи някой да се пошегува изневиделица, без предварителна подготовка, те често не успяват да чуят добре шегите, заради стъклените стени на въображаемия им аквариум. Отделени от света в зоната на здрача, те невинаги участват достатъчно активно в този живот, за усетят че някой нещо е казал и евентуално да се разсмеят. Когато все пак доловят шегата, те не избухват в смях, не се кикотят или хихикат. Рибите мило и някак отсъстващо се усмихват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп