Как си помагат хората в Хитрино

След трагичния инцидент в Хитрино, който взе 7 жертви, много от евакуираните са настанени в специален център в Шумен. Други обаче са приютени от свои приятели и роднини, които им подават ръка в тежкия момент. Именно такъв е Емил Огнянов, който е християнин, но въпреки това заедно със семейството си намира подслон в дома на своя приятел мюсюлманин Сезгин в близкото село Добри Войниково.

„В този момент хората се сближават”, споделя Емил и разказва, че по време на инцидента дори и хора, скарани от години, си оказвали нужната подкрепа.

Само преди две години двамата приятели преживяват подобен инцидент във Варна. Знаейки колко е трудно човек да се справи след такава трагедия, Сезгин предлага да помогне на Емил.

Двамата прекарват първата вечер след евакуацията в колата му, а втората се настаняват в дома му. Емил и семейството му ще останат там, докато евакуацията в района на Хитрино приключи.

„Няма лекарство за този стрес”, споделя мъжът, който се надява възможно най-скоро да се завърне отново в дома си.

Не по-малък е шокът от трагедията и за Селяйдин Хюсеинов, който броени часове преди инцидента се завръща от Белгия, за да види семейството си в Хитрино. Той разказва как около 5 ч. е играл с малкия си син. Двамата заспиват, но само минути по-късно се събуждат от силния взрив. Селяйдин веднага тръгва към центъра с колата си заедно с трите си деца, но, бягайки, всичките им лични вещи и документи остават в дома им.

Източник: БТВ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България