Как счупен крайник може да зарасне по-бързо?

Заледени пътища тази зима пратиха хиляди в ортопедиите с натрошени крака и ръце и сега те и техните близки се интересуват как счупен крайник може да зарасне по-бързо, а не в зависимост от броя на годините. Но има начин това да стане по-бързо и ефективно и той е измислен от германски изследователи от университета в Ерланген под ръководството на д-р Улрих Рандол. Те създават малък, ръчно преносим апарат - механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия (МаРиТе).

Терапията е призната за медицинска техника и се прилага от лекари, рехабилитатори и масажисти, а благодарение на нея счупената кост и нараненото място зарастват по-бързо и безболезнено. С този уред се въздейства чрез вибрации и през поставен гипс, а след махането на гипса чрез рехабилитация с МаРиТе бързо и лесно се раздвижва пострадалият крайник, обяснява пловдивчанинът Иван Гарабитов. Той е лично обучен и сертифициран от д-р Рандол и един от първите прилагащи терапията у нас, а екипът в центровете "Гарабитов" в Пловдив и София е помогнал на хиляди пострадали, сред които са тв водещата Ани Салич и немската принцеса с български корени Теофана фон Заксен.

С революционния немски апарат, използван и от космонавтите срещу атрофия на мускулите, в център "Гарабитов" премахнаха парализата на лявата част на лицето на прегазения от камион младеж Валери Стоилов. Матрично-ритъмната терапия помага при счупвания, диабетно стъпало, болезнени артрози на тазобедрена, коленна, раменни стави, наранявания на мускули и сухожилия, втвърдявания и схващания на мускулатурата, проблеми във врата и гърба, при трудно заздравяващи рани, болезнени лимфатични състояния, постоперативни отоци на крайниците, хронично главоболие и мигрена.

Тя е техника с оздравително действие при лечение на остри травми и хронични заболявания на опорно-двигателния апарат. МаРиТе дава отличен лечебен ефект при "неизлечимите" болки в гърба, кръста, тила. Доказано е, че с тази терапия в повечето от случаите се избягват и ортопедични операции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве