Калейн изригна със сребро и бронзв Пезаро

Боряна Калейн

Боряна Калейн изригна с два медала още в първия старт за световната купа по художествена гимнастика в Пезаро (Италия). Националката се окичи с бронз в многобоя, като събра 80,400 точки и бе изпреварена само от руските сестри Аверини. Дина ликува със златото с 85,750 т., а Арина със сребро – 83,750 г.

Във финала на лента обаче Кайлен успя да раздели сестрите на стълбичката, като се пребори за среброто с 21,700 т. С титлата триумфира Арина (22,400). А Дина остана с бронз, въпреки че получи същите точки като нашето момиче. Но българката бе оценена по-високо за изпълнението си – 8,900 срещу 8,700 т., което натежа за крайния резултат.

Другата ни представителка в индивидуалното Катрин Тасева пък стигна до среброто на лента. Най-високо на стълбичката се качи Дина Аверина.

Първата проверка за ансамбъла завърши със сребро в многобоя. Момичетата на Весела Димитрова бяха изпреварени само от отбора на Русия. Във финала на топки гимнастичките ни не успяха да стигнат до подиума – пети. А надпреварата на три обръча и два чифта бухалки е по-късно тази вечер.

От петък до неделя столичната зала „Арена Армеец“ посреща втория старт за Световната купа. У нас пристигат гимнастички от 29 държави и 14 ансамбъла.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт