Калоян Паргов: Година и половина управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си

В продължение на година и половина управляващите в Столична община тероризират гражданите на Малашевци с абсолютното си бездействие по отношение на преминаването на тежкотоварни камиони над 10 тона и на строителни машини през квартала. Това заяви председателят на групата на БСП в СОС и заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм Калоян Паргов. Той обясни, че граждани от Малашевци са го потърсили с молба за съдействие при разрешаването на този проблем. По негова покана част от жителите на квартала присъстваха на редовното заседание на Комисията по транспорт и туризъм в сряда.

Хората от Малашевци настояват да бъде ограничено преминаването на тежкотоварните камиони и строителни машини, тъй като то нарушава редица закони и дори Конституцията на Република България, в която според член 55 "Гражданите имат право на здравословнаи благоприятна околна среда в съответствие на установените стандарти и нормативи".

"Още от август 2016 година хората в този квартал се опитват да се преборят за нормални условия на живот, коментира Калоян Паргов. - Заради връзката със Северната скоростна тангента трафикът по улиците в квартала е станал още по-голям. Това води до силно завишени норми на шум, запрашаване и вибрации в домовете им. Да не говорим, че нито настилката, нито строеният през 60-те години на миналия век мост, който свързва улиците "Рояк" и "Пет могили" с улица "Жак Дюкло" в "Малашевци", са пригодени за толкова натоварен трафик на моторни превозни средства с тегло над 10 тона.

Гражданите са в правото си да протестират и да настояват за нормални условия на живот с всички позволени от закона средства. Очаквам до месец директорът на Дирекция "Управление и анализ на трафика" да предложи решение на проблема. Поех ангажимент и ще настоявам това да се случи бързо и в полза на хората от Малашевци, които имат право да живеят спокойно в собствените си домове".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика