Калоян Паргов поиска информация за наводненията в София след пороя в понеделник

Не сме в сезона на листопада, за да оправдават запушването на шахтите и наводненията в София с това, коментира лидерът на БСП - София

Лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов официално поиска информация за наводненията в столицата след пороя в понеделник. Той направи това по време на днешното заседание на Комисията по транспорт и туризъм към СОС. Предложението му беше още на следващото заседание на комисията ръководителите на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров и на Дирекция "Сигурност" Кристина Лазарова, както и директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева да изнесат официална информация за ситуацията.

"Също така очаквам от тях и предложения за мерки. Какво ще предприемат оттук-нататък, за да не бъдат допускани повече наводнения по централните столични улици, а и не само по тях, каза Калоян Паргов. - В понеделник след пороя гневът на гражданите за пореден път се изля върху Столична община. И с право. А ние, като общински съветници, не бива да допускаме подобни проблеми. Какво значи продавачи в магазини да стоят на вратите и с четки и парцали да се борят с водата, за да не влезе вътре? А за шахтите и канализацията - да не говорим! Вярно, че отговорността за поддръжката им е разделена на три, включително и на "Софийска вода", но в края на юни да оправдават запушванията с листа - не е сериозно. Не сме в сезона на листопада".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България