Калоян Паргов постави 5 въпроса на управляващите в СО по темата "Образование"

Лидерът на БСП - София Калоян Паргов постави пет въпроса на управляващите в Столична община по темата "Образование". Той очаква отговори на част от тях още на следващото заседание на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие, на която е заместник-председател. Калоян Паргов настоя да бъде направена и представена пред членовете на комисията справка за отпадналите от училище деца. Той очаква информация и за това какви са били проблемите с приема в детските ясли и в първа група на детските градини за тази година.

"Настоявам заместник-кметът Тодор Чобанов да информира също така за ремонтите в училищата на територията на Столична община, каза Калоян Паргов. - Очаквам да ни запознае с актуалното състояние на ситуацията и дали се очакват закъснения с приключването на тези ремонти. Много е важно и да информира какъв е контролът за качеството на изпълнението им. Защото вече имаме сигнали за недобросъвестно изпълнение на ремонти в определени училища. Освен това очаквам информация, свързана с предстоящото реализиране на програмата за преминаване на едносменен режим в училищата - кога се очаква да се случи и готови ли са всички училища в София".

Калоян Паргов повдигна и темата за публикуваното преди дни изследване на "Евростат", което показа, че София е на последно място по удовлетвореност на гражданите от образованието и материалните условия в училище от всички европейски столици. "Столична община отделя много средства за образование и подобни резултати са меко казано неприемливи, коментира той. - За мен не са неочаквани, тъй като превръщането на образованието в услуга, няма как да не доведе до подобен резултат. В крайна сметка образованието е обществено благо, което трябва да осигурява равен старт на всички деца. Затова настоявам с колегите от Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие да разгледаме тези резултати и да обсъдим какви мерки можем да предприемем".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика