Калфин: Не бих похарчил и един час усилия за преговори с това ръководство на БСП

"Не бих похарчил нито час усилия за преговори с това ръководство на БСП, те се отнесоха по най-безобразния начин, бих казал подъл начин към своите партньори и то го направиха публично. Това е за тяхна сметка". Това каза заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин в пред БНТ във връзка с оттеглената подкрепа на партията към кандидатурата за президент на ген. Румен Радев.

"След дълги настоявания започнахме разговори с БСП. Ние настоявахме да издигнем не само общи кандидати, но те да бъдат избираеми. Имахме вътрешна процедура, предложихме това да са политически лидери, като включително бихме приели и политическия лидер на БСП. От БСП ни отговориха, че не трябва да участват политически лидери. Поставиха го като условие, приехме го. Изчакахме няколко месеца за техните процедури, които се оказват сега безсмислени, защото "Позитано" прави всичко това, което не беше решено нито на референдума, нито на номинациите", поясни Калфин.

По думите му първоначално предложението ген. Румен Радев да бъде издигнат от инициативен комитет е било на АБВ, но отговорът на БСП е бил отрицателен.

"Г-жа Мая Манолова също пострада заради липсата на възможност за инициативен комитет. Сега изведнъж, когато финализирахме всички преговори и приехме с компромиси всички условия, които бяха поставени от БСП, ръководството на "Позитано" се завъртя и по най-некоректния, некрасивия и бих казал подъл начин, казаха: "Без вас повече", каза още заместник-председателят на АБВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика