Камарата на архитектите иска независима проверка на терасата на Пламен Георгиев

Камарата на архитектите иска да направи независима експертна проверка на сградата, където е имотът на вече бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев, съобщава bTV.

Собствениците са получили писма от общината, за да дадат съгласие да бъдат предоставени строителните книжа за апартаментите им. Констатациите на община „Слатина” са, че около 60 квадрата от навесите на терасата на Пламен Георгиев са незаконни и трябва да бъдат премахнати.

В момента тече втора проверка, след като първите заключения на районните инспектори бяха обезсилени шефа на столичния строителен надзор Влади Калинов, след което той се раздели с поста си.

Според писмата от кмета на „Слатина”, за да се извърши независимата проверка е нужно изричното съгласие на всеки собственик.

Според главния архитект на София Здравко Здравков вече освободеният Влади Калинов е предпочел да обърне внимание на твърденията на бившите собственици на имота вместо на официалната документация.

„Представени са допълнително доказателства, че тази тераса и тези покривите на въпросната тераса са изградени преди предаването на сградата. В екзекутивната документация това липсва. Екзекутивът да преведа на български това е документът, който удостоверява как е изглеждала сградата във времето на завършването”, коментира Георгиев.

До момента от Камарата на архитектите не са получили достъп до строителните книжа на сградата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България