Камата се застъпи за Пике

Христо Стоичков се изказа в подкрепа за защитника на "Барселона" Жерар Пике, който бе сериозно разкритикуван след победата на Испания над Албания с 2:0 в световните квалификации, защото излезе на терена с откъснати ръкави, на които по традиция е извезано знамето на Испания.

"Изцяло съм на страната на Пике. Колко пъти е играл за националния отбор с контузии и рани? И никой нищо не каза. А сега бил си отрязъл ръкавите. Това са глупости. Испания няма да има скоро такъв защитник", каза Стоичков пред Кадена Копе.

Пике е подлаган на множество критики заради постоянните си закачки и заяждане с големия съперник на "Барселона" - "Реал Мадрид". Ненавистта на част от феновете на "Ла Роха" към него идва и от факта, че той подкрепи публично искането за референдум за обявяване на независимост на Каталуния.

В официално изявление часове след срещата в Албания Пике заяви, че ще се откаже от националния отбор след световното първенство в Русия през 2018г., тъй като се чувства изморен от постоянните критики по негов адрес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят