Камбуров вече е кошмар №1 за "Левски"

Мартин Камбуров стана играчът с най-много голове във вратата на "Левски" в историята на българския футбол. Нападателят реализира две попадения за успеха с 3:1 в Стара Загора в двубоя от 10-ия плейофен кръг на Първа лига. Така ветеранът вече има 17 опънати мрежи на столичния гранд, където на няколко пъти отказа да играе през годините.

Иначе двубоят бе без значение, тъй като "сините" вече си бяха гарантирали третото място. Това даде шанс на наставника Георги Тодоров да заложи на експериментален състав, в който личаха имената на редица юноши на 26-кратните шампиони. В ролята на капитан излезе бранителят Деян Иванов, а под рамката застана Николай Кръстев. Сред стартовите 11 личаха имената на 16-годишния Мартин Петков, Станислав Иванов, а в средата на първата част се появи и левият бранител Ивайло Иванов, направил дебют за първия тим.

Почетното попадение за гостите реализира Валери Божинов от дузпа, а Бригидо откри резултата преди почивката. Така "Левски" все пак съхрани сили за баража с "Етър" във вторник, който ще класира един от двата тима за Лига Европа. За "Берое" остана утехата, че успя да бие три пъти "сините" през кампанията - 2:1, 2:1 и 3:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ