Каменаров ще дисциплинира БНТ

Трите императива на телевизията са програмна, финансова и технологична дисциплина. Това е най-краткото описание на приоритетите за развитието на БНТ на Константин Каменаров. Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Каменаров за генерален директор на обществената телевизия. Неговата кандидатура бе подкрепена от председателя на Съвета София Владимирова и членовете Бетина Жотева, Мария Стоянова и Розита Еленова. Иво Атанасов гласува против.

Пред СЕМ Каменаров отбеляза, че е необходимо да се промени философията на производството на програмите на БНТ: „Телевизията - това е нейната програма, така че съдържанието е най-важното.” Той акцентира, че БНТ трябва да се бори за рейтинг, а като обществена телевизия медията може да търси и алтернативни начини за финансиране чрез европейски програми.

Оптимизиране на структурата на телевизията, добро маркетиране и опаковане на медийните продукти са също част от приоритетите на новия генерален директор на БНТ. Каменаров поема поста от Вяра Анкова, а до 2013 година бе оперативен директор на медията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България