Камера за екстремни спортове грабна 9-годишно хлапе от "Влез в час с данъците"

Деветгодишният Димитър Колев от Карлово спечели водоустойчива камера за екстремни спортове от участието си в кампанията "Влез в час с данъците". Наградата на любознателното хлапе бе връчена днес от директора на Териториална дирекция на НАП-Пловдив Венелин Найденов. Макар и още ученик във втори клас, Митко проявява интерес и участва активно в образователната игра "Play за награди", спечелвайки 105 точки, събрани от успешно преминати тестове след всеки видеоурок на Националната агенция по приходите.

С лека помощ от майка си Галя решил тестовете към тях, макар и да не е давал само верни отговори. Интересът му към кампанията продължава и очаква публикуването на всеки нов клип. Любимият засега му е най-новият клип с Алекс Сърчаджиева, който разяснява елементи от трудовия договор и вида на осигурителните вноски. В образователните клипове вземат участие и други популярни личности като Михаела Филева, Прея, Йордан Йовчев и други идоли на българските тийнейджъри.

С тяхна помощ под формата на забавна викторина на бъдещите данъкоплатци се разясняват данъчно-осигурителните им права и задължения. Образователният проект е достъпен за всички ученици и има състезателен характер. Когато се регистрират в играта "Play за награди" и изгледат видеaтa, те могат да решат тестовете след всеки клип и стават участници за спечелването на електронен четец, водоустойчива камера или дрон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони