Камери заснели убийството на наркодилър

Адвокатът на обвинения иска експертиза да каже дали клиентът му е вменяем

Софийският апелативен съд (САС) остави постоянно в ареста 31-годишния Цветан Иванов, който е обвинен за разстрела на пернишкия наркодилър Роберт Величков.

Убийството стана пред кафе “Малибу” в нощта на 15 ноември. Според САС има достатъчно доказателства, които уличават Иванов. Освен това той може да се укрие или да извърши друго престъпление. По случая са разпитани свидетели, които разказват детайли за фаталната нощ, в която 25-годишният Роберт бе застрелян с 5 куршума.

Сред доказателствата има и записи от охранителни камери. Иванов бил с вуйчо си в казино, където загубили 2000 лв. Излезли пияни и се спречкали с Роберт и приятеля му, а убийството е извършено по хулигански подбуди, казаха от прокуратурата. Има данни, че Цветан Иванов редовно злоупотребявал с алкохол. След разстрела Цветан бе обявен за издирване.

Той бе задържан на летището в София няколко дни по-късно на връщане от Италия, където бил при баба си. Неговият адвокат поиска да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, която да установи дали Цветан може да носи наказателна отговорност, тъй като има данни за здравословен проблем. САС отказа експертизата, но такава ще бъде направена по време на разследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право