Камери хванаха шофьор, повредил съоръжение на кръгово кръстовище в Търговище

25-годишен шофьор на БМВ ще бъде подведен под отговорност за увреждане на общинско имущество в Търговище, след като с висока скорост е отнесъл елемент на новото временно кръгово, което е на кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски”. Водачът се е блъснал в съоръжението, изградено от пластмасови елементи, откъртил е един от тях, но не е спрял, а е изчезнал, оставайки го насред шосето и създавайки рискове за другите преминаващи.

Нарушителят е установен след преглед на записите от видеонаблюдението в Търговище.  От тях станало ясно, че час по-късно, най-сетне се намерели добросъвестни граждани, които са отстранили елемента от пътя, подминават дотогава от десетки водачи. Фирмен микробус спрял на мястото и работници върнали откъртения елемент на кръговото.

От полицията и общината заостриха вниманието на гражданите, че всеки трябва да алармира за повреждането на обществено имущество, тъй като зачестяват вандалските случаи.  Само месец след изграждането отново са потрошени съоръжения на мултифункционална площадка в района на бившия дом „Майка и дете” в града, като този път са откъртени вратите на футболното игрище. От общинското предприятие, отговарящо за обектите, отново са възстановили щетите. Предстои и там да бъдат поставени камери, защото живущите в съседните сгради непрекъснато подават сигнали за нощни набези и шум, нарушаващ обществения ред.

Всеки нарушител ще бъде предаван на прокуратурата, предупреждават от общината и полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право