Камила Кабейо - Куба либе

Карла Камила Кабейо Естрабао буквално влезе като каубой в надпреварата за Европейските MTV награди. Ритна вратата и с шест изстрела обра цялата слава за себе си. Кубинската американка получи шест номинации и грабна четирите най-важни на церемонията в Билбао, Испания в неделя вечер, сред които изпълнител на годината, най-добра песен, най-добро видео.

Кабейо стана прочута с песента си “Хавана”, в която се включи и рапърът Йънг Тъг.

Смуглата красавица, с изразителни вежди е родена на 3 март 1997 г. в малкото източно предградие на кубинската столица Хавана - Кохимар. Тя е от смесен брак - майка и Синухе Естрабао е от Куба, а баща й Алехандро Кабейо е от Мексико. В това предградие има някакъв странен дух. Преди няколко десетилетия това е било селцето, в което Хемингуей между десетина маргарити, три-четири скандала сътворил безсмъртната новела “Старецът и морето”. Пак тук през през 50-те години хващат най-голямата бяла акула. При това рибари, при това с дървена лодка. Чудовищният хищник тежал 3,2 тона и дълъг 6,5 метра. Чудно нещо прави дайкирито по тези дължини и ширини.

Ето там се е родила Карла, такъв въздух е дишала – на талант и на безстрашие.

През по-голямата част от живота си, тя и нейното семейство се местят постоянно между Хавана и Мексико Сити. Накрая слагат точка на миграционната сага, като вземат най-доброто решение, предвид испанския си език – заселват се в Маями. Там смуглата девойка учи в Палмето, но нещо гимназията й се струва скучна и напуска. Започва да учи пеене и като онзи старец в морето се бори с мечтата си за големия улов и голямата слава без да се отказва нито за миг, нито от тежките условия, нито заради съпротивата на околната среда.

Нейният пробив започва отново много трудно. Тя се явява на кастинг в музикалния риалити формат “Х-фактор”. Прослушването е в Северна Каролина, а тя се явява с песен на Арета Франклин. Продуцентите не притежават правата върху хита на великата певица и затова не излъчват в предаването изпълнението на талантливата Кабейо, но тя влиза в шоуто.

След елиминирането й по време на тренировъчните лагери с менторите, момичето получава нов шанс да се върне в шоуто в Маями, в група. Така заедно с Али Брук, Нормани, Лорън Хауреги и Дина Джейн, те сформират момичешката банда Fifth Harmony. Подобни групи обикновено изригват за кратко, а след това от пепелта им се появява максимум един диамант. Всичко останало бива издухано от забравата. Така от тези пет момичета само тя пише история. Лорън Хауреги се прочува единствено с наградата си “Знаменитост на годината” на британските награди на LGBT обществото (лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални, б.р.), след като написа открито писмо до Доналд Тръмп, разкривайки своята обратна същност.

Fifth Harmony завършват трети в шоуто подписват с Epic Records и Syco Music, която е собственост на един от журито.

На 18 декември 2016 г. групата обявява, че Камила Кабейо напуска групата и ще продължи като солов изпълнител. Преди това тя взима участие в Dick Clark's New Year's Rockin' Eve. Журналист на “Billboard” заяви, че е “доста необичайно Кабейо да се откроява повече като самостоятелна личност, от колкото като група”.

Пред ноември 2015 г. излиза дуетът и с канадският поп изпълнител Шон Мендес, носещ името “I Know What You Did Last Summer”, която са написали заедно. Песента заема 20-то място в САЩ и 18-то в Канада, също така е и сертифицирана като платинена от RIAA. През 14 октомври 2016 г., излиза колаборацията на Кабейо и американският рапър Machine Gun Kelly, която е озаглавена “Bad Things”. Списание “Тайм” я включва в списъка на “Топ 25 най-влиятелни тийнейджъри за 2016 г.”

Големият пробив на Камила е “Хавана”. Към момента тя има близо 900 милиона гледания в Youtube, достигна номер едно в Австралия, Канада, САЩ, Великобритания, България и още десетки държави. Също така тя прекара 7 седмици начело в американският Mainstream Top 40.

В албума й озаглавен “Камила” са включени латино песни и балади. “Камила” е пуснат на 12 януари 2018 г. и дебютира на първо място в САЩ с 119 хил. еквивалентни единици на албум, включително и 65 хил. чисти продажби. Албумът е сертифициран като златен, още едва след издаването на вторият сингъл от албума “Never Be the Same”.

Кабейо членува в редица организации, някой от които “Спасете децата” и “Детски здравен фонд”. Като член на организацията “Спасете децата” тя се бори да осигури на деца достъп до образование, здравеопазване и възможност за успех. “Детски здравен фонд” е организация с нестопанска цел, в която Кабейо помага на семействата с деца, чийто доходи са ниски да получават здравни грижи.

 

Блесна с диаманти за $175 хиляди

Камила Кабейо блесна на церемонията на наградите “Грами” през януари в Ню Йорк с диаманти за $175 хил. Красавицата не беше сред номинираните на церемонията, но компенсира с изящество. Червената рокля в стил Вивиан Уестуд и смуглата й кожа бяха прерасно гарнирани с аксесоари от колекцията на “Булгари” - “Serpenti”. Само гривната й от 18-каратово бяло злато, инкрустирано с диаманти струваше $99 хил.

 

За нея

Бях супер раздвоен за дуета с нея

Много бях притеснен и разтревожен от евентуален дует с Камила (за дуета й “Хавана”, с който се изкачиха до номер 1 в Билборд Топ 100 и спечелиха наградите на MTV). Продължаваха и продължаваха да ме питат, а аз си казах “Какво, мамка му е това”? Дайте ми малко време, не мога така да превключвам към нещо ново, още повече това е все едно да се пусна по течението на поп музиката.

Йънг Тъг, рапър

 

Тя беше в основата на групата

Кабейо често беше сочена като гръбнака на Fifth Harmony. Връщайки се назад във времето към X Factor, един от съдиите - Деми Ловато, често я отличаваше като единственият изпълнител от групата, която блестеше в изпълненията си. Не е изненадващо, че другите момичета от бандата започнаха да се влияят от това и да гледат на нея с недоверие и враждебност.

Лийна Коминс, “Космополитън”

 

Най-любимият ми човек

Тя е моят най-любим човек в целия свят. Не мисля, че някога съм срещал друг, който е способен да усеща емоциите като нея, по нейния начин. Тя може да усети болката както никой друг, но тя наистина може и да обича както никой друг. Тя е първият човек, който чува моите песни, аз високо ценя нейното мнение.

Шон Мендес, певец и дуетна половинка на Камила

 

Тази жена знае какво прави

Главата на Камила е застанала плътно и твърдо на нейните рамене. Тази жена знае какво прави. Дебютният албум на Камила е качествено произведение, което функционира като ярко доказателство за нейния талант. Способностите на певицата вече са извън всякакво съмнение. Музиката на Кабейо е нюансирана и сложна, особено за за поп продукция. Камила се заявява като независим и можещ артист и доказва на всичките си критици, че може ва блести със собствен блясък.

Кити Емпайър, автор, музикален критик

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети