Камион с козметика се преобърна по таван край Търново

Снимка: Архив

Огнеборци рязали предното стъкло, за да извадят водача

Камион, превозващ козметика се е преобърнал по таван във вторник рано сутринта на главния път София-Варна край великотърновското село Балван. Водачът се оказал затиснат в смачканата кабина на возилото, не успял да си намери телефона и да подаде сигнал за помощ. Заради това останал около час блокиран между ламарините.

Шофьори на преминаващи автомобили се обадили на телефон 112 и на място пристигнали пожарникари. Наложило се огнеборците да срежат предното стъкло на катастрофиралия камион и от там да измъкнат шофьора. Той бил откаран с линейка в Спешна помощ в областната болница във Велико Търново, а при прегледа медиците установили, че се е отървал само с охлузвания и натъртвания.

Предстои да се изяснят причините за произшествието.

По същото време водач е изгубил управлението на лек автомобил "Фиат", който се ударил в стълбове и след това се забил в каменна ограда в стражишкото село Камен. Инцидентът станал на разсъмване във вторник. След катастрофата шофьорът напуснал местопроизшествието, зарязал смачканото возило и избягал. Полицията го издирва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони