Кампания за залесяване стартира в район „Южен“ в Пловдив

Акция за раздаване на храстовидна и дървесна растителност за залесяване от гражданите организира администрацията на район „Южен” в Пловдив съвместно с общинско предприятие „Градини и паркове”.

„Всеки, който желае да се възползва от възможността да разкраси мястото, където живее, с храсти и дървета от вида лигуструм, бял и червен симфорикарпус, форзиция, филаделфус, липа, ясен, чинар, явор и други дървесни видове, може да подаде заявление до 17 ноември в деловодството на района ,като посочи телефон за обратна връзка”, съобщи кметът на район „Южен” Борислав Инчев.

След изтичане на срока за подаване на заявления всички граждани, декларирали интерес, ще бъдат уведомени допълнително за деня и часа на раздаване на разсада, както и мястото, от което ще го получат. След извършване на залесяването специална  комисия от представители на районната администрация ще извърши оглед  на местата, които са залесени, и на отличените живущи, проявили се в инициатива, ще бъдат връчени благодарствени адреси .

„Изказвам своята благодарност към служителите от ОП „Градини и паркове“ и към директора  Стоян Алексиев за съдействието и подкрепата при осъществяването на тази инициатива”, допълни райкметът Инчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони