„Камп Ноу“ гневен при рекорд на Меси

Във велик ден за Лионел Меси трибуните на „Камп Ноу“ бушуваха от гняв. Капитанът стана №2 по мачове в Примера дивисион – 443. С победата 3:1 над „Райо Валекано“ Меси задмине Андрес Иниеста. Остават му още 62 двубоя, за да стане вечен лидер пред Шави.

Публиката освиркваше не Меси, а бразилеца Филипе Коутиньо. В началото на 2018 година „Барса“ купи бразилеца от „Ливърпул“ за 160 милиона евро. Но в нито един момент Коутиньо не повтори формата си от Висшата лига. Пред приятели е заявил, че това е последният ме сезон в „Барса“ и иска да отиде в „Манчестър Юнайтед“. Юрген Клоп, треньорът на „Ливърпул“, вече каза, че офанзивният халф е минало за „Анфийлд“. „Пари Сен Жермен“ също следи изкъсо ситуацията около Коутиньо, но неуспехите в Шампионската лига правят французите доста по-непривлекателни.

Заради цената на Филипе очакванията са прекелано високи – защити го Жерар Пике. - Приемаме мнението на феновете, но подкрепяме Коутиньо. Сигурен съм, че до края на сезона той ще изиграе ключова роля в много мачове на „Барселона“.“

Неочаквано трудно каталунците спечелиха срещу „Райо Валекано“. В наглед лесния мач гостите от Мадрид поведоха с гол на Раул де Томас. Изравнителното попадение вкара Пике, а после се разписаха Меси и Луис Суарес. Голът от дузпа на Лео беше под №26 за сезона, което го прави №1 след петте най-силни първенства в Европа. Килиън Мбапе (ПСЖ) е с 24. Меси асистира на Пике за изравняването и с 12 асистенции е най-добър подавач в големите шампионати.

Атлетико“ продължи да преследва „Барселона“ също с трудна домакинска победа. Саул вкара единствения гол при 1:0 срещу „Леганес“. Това бе четвърта поредна победа на „Атлетико“, който изостава със 7 точки от каталунците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят