„Камп Ноу“ се подигра на „Реал“

 

Феновете на „Барселона“ са влюбени в начина, по който Лионел Меси отпразнува победния гол срещу „Реал“ (Мадрид) в неделя за 3:2. Само 3 дни по-късно вече на „Камп Ноу“ привържениците на каталунците превърнаха жеста на аржентинеца с вдигната фланелка на тима в част от хореографията. Именно по този начин зрителите отпразнуваха 501-вия гол на своя любимец при успеха над „Осасуна“ със 7:1. Стадионът пък бе украсен с огромен транспарант „Благодарим ти, Лео! 500 гола.“

Доброто настроение по трибуните бе пренесено и на терена, където тимът на Лиус Енрике буквално попиля своя съперник.

Освен двата гола на Лео (вече 502 за тима) във вратата на Салваторе Сиригу със същия актив се разписаха Пако Алкасер и Андре Гомес, но събитието на вечерта бе попадението на Хавиер Масчерано.

Опитният бранител се разписа за пръв път в своя мач №319 за каталунците. Бившият играч на „Ливърпул“ бе точен от дузпа, за да обере овациите не само на феновете, но и на своите съотборници по терена и на резервната скамейка. Голът за 32-годишния играч бе първи от 2010 година, когато с екипа на мърсисайдци вкара на „Униреа“ (Уризчени) в Лига Европа.

Освен това попадението бе под №100 за „Барселона“ в Примера дивисион през настоящата кампания.

След победата наставникът на тима Луис Енрике изненада журналистите. На въпрос дали очаква „Малага“ да спре „Реал“ в срещата от последния кръг на първенството, специалистът отговори: „Ако баба ми имаше колела, щеше да е велосипед."

Близо месец преди визитата в Малага отборът на Зинедин Зидан показа, че не е в криза въпреки загубата в Ел Класико. Резервите на „белия балет“ също записаха гръмка победа, и то на стадион „Риасор“ в Ла Коруня. Френският наставник даде шанс на футболистите, които по-рядко играят през настоящата кампания, а те му се отблагодариха с 6:2 над "Депортиво". Алваро Мората, Хамес Родригес на два пъти, Лукас Васкес, Иско и Каземиро бяха точни в мача от 34-тия кръг.

След победата колумбийската звезда призна, че именно заради малкото шансове, които получава той и неговите съотборници резултатът е бил толкова изразителен.

„Посветих попаденията на дъщеря ми, която е на 4 години - обясни Хамес. - С някои от футболистите играем малко и когато ни се дава шанс, правим добри неща.“

В Белгия местното издание „Спорт Фут Магазин“ излезе с любопитна корица - Еден Азар с фланелката на „Реал“. Очакванията са през лятото настоящият футболист на „Челси“ да премине на „Сантяго Бернабеу“ срещу колосална трансферна сума от над 100 млн. евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят