"Камчия" посреща за втори път Международния театрален фестивал "Szenarium"

Трупи от два континента изнасят безплатни представления до 20 август

Празник на театъра започна в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия", който до 20 август домакинства за втори път Международния театрален фестивал "Szenarium". В конкурсната му програма участват водещи творчески трупи от канадския град Аврора и руските Санкт Петербург, Краснодар и Екатеринбург, като призьорите ще получат златни медали. %d0%ba%d0%b0%d0%bc%d1%87%d0%b8%d1%8f

Сред претендентите е миналогодишният носител на Гран при - Театър на новия зрител "Синтез", който бе награден с гастроли в Германия. Извън конкурсната програма край морето ще се представят колективи от Германия, Италия, Прибалтийските републики и Балеарските острови.

Спектаклите ще се играят при вход свободен и се отличават с жанрово разнообразие – има класически, музикални, пластически, трагикомедии и дори пасторален фарс, обясниха организаторите.

В рамките на "Szenarium" ще тече и актьорска лаборатория, в която членовете на журито ще преподават тънкостите на професията на младите таланти и ръководителите им.

"Театърът е средство, което сближава и работи като катализатор за обединението на различни нации", заяви в обръщение към участниците президентът на "Szenarium" Арвид Книппенберг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България