Камчия става работилница за приказни кукли

Стотици приказни герои, измайсторени от малки и големи, ще превърнат СОК "Камчия" в царство на куклите. През следващите 4 дни в детския център на комплекса "Хамбарите" ще се проведе шестото издание на Международния фестивал "Магията на куклите".

Стартът ще бъде даден с майсторски клас и постановка на Варненския куклен театър "Веселите готвачи", а до неделя при вход свободен деца и възрастни ще могат да творят кукли от дървени лъжици, конци и стъкло.

Тази година те ще черпят вдъхновение от красотата на вечните приказни героини Пепеляшка, Снежанка, Рапунцел, Маша, Пипи Дългото чорапче, Василиса Прекрасная. Ще има и конкурс на тема "Героят в моята приказка е добър вълшебник", в който участниците ще изработват композиции по приказките "Цветята на малката Ида" и "Малечка Палечка" на Андерсен.

В четирите фестивални дни са предвидени още презентации на детски книжки, изложби, арт-ателие и беседи за историята на различните видове кукли. Специален гост на пъстрото събитие ще бъде Маргарита Попова - вицепрезидент в периода 2012-2017 г. и настоящ зам.-председател на Българската стопанска камара. Миналогодишното издание на фестивала събра над 200 участници от цял свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България