Канадец удари съдия с тенис топка, отборът му отпадна от надпреварата за Купа "Дейвис"

Отборът на Великобритания се класира за четвъртфиналите на Купа "Дейвис" заради Денис Шаповалов от тима на Канада, който беше дисквалифициран от надпреварата  след като изпрати топка към главния съдия при спряла игра и го уцели в лявото око.

https://www.youtube.com/watch?v=UCPs2T_b_nA

Така британците, поставени под номер 3 в схемата на турнира, спечелиха двубоя с 3:2 и на четвъртфиналите ще срещнат отбора на Франция, който се наложи с 4:1 срещу Япония.

Канадците и британците бяха равни 2:2 след три мача на сингъл и един на двойки, а в решителната среща на корта излязоха 53-ият в света Кайл Едмънд и 251-ият Шаповалов.

Британецът водеше с 6:3, 6:4, 1:1 и стигна до пробив в третия гейм, което вбеси 17-годишния му съперник.

В изблик на ярост, Шаповалов извади топката от джоба си и я удари със сила, уцелвайки съдията Арно Габа в лявото око. Канадецът бе дисквалифициран, а френският арбитър получи голям оток.

По-рано в неделя Вашек Поспишил изравни мачовете до 2:2, след като победи британеца Даниел Евънс със 7:6(3), 6:4, 3:6, 7:6(5).

Сам Куери и Стийв Джонсън спечелиха двубоите си на сингъл в неделя, за да подпечатат победата на Съединените щати с 5:0 срещу Швейцария. Куери надви Адриан Босел с 6:3, 7:5, а Джонсън, който игра и на двойки в събота с Джак Сок, победи Антоан Белиер с 6:4, 6:3 в дебюта си на сингъл за Купа "Дейвис".

Американците записаха втори пореден успех над Швейцария без загубен мач, а на четвъртфиналите, насрочени за 7-9 април, ще се изправят срещу отбора на Австралия. САЩ има аванс от 26:20 в историческото съперничество, започнало през 1905 г. През миналата година американците спечелиха с 3:1 в Австралия.

Пабло Карено Буста победи Никола Мектич със 7:6(4), 6:1, 6:4, а Испания отстрани поставения под номер 2 в схемата отбор на Хърватия с 3:2. Роберто Баутиста Агут се наложи над Франко Скугор с 6:1, 6:7(4), 6:3, 7:6(6) и изравни резултата, а неговият сънародник довърши започнатото и класира испанците на четвъртфинал. Там те ще се изправят срещу Сърбия.

Хърватите, вицешампиони от миналата година, бяха без четиримата си най-добри тенисисти - Марин Чилич, Иво Карлович, Борна Чорич и Иван Додиг. От испанския отбор пък отсъстваше Рафаел Надал, който игра на финал на Откритото първенство по тенис на Австралия само седмица по-рано.

https://www.youtube.com/watch?v=jws9X2sGEvY

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт