„Канарчетата” ще гонят първа победа на „Българска армия” от 32 години

Дългуч ще спира червените атаки

Футболистите на „Ботев” (Пд) излизат тази събота на стадион „Българска армия” в София с мисълта да триумфират за първи път над ЦСКА насред столицата от повече от 32 години насам след двете поредни нулеви ремита в последните две гостувания.

За последно „канарчетата” си тръгнаха с трите точки от Борисовата градина на 11 август 1985 г., когато тогавашният дрийм тим на „Тракия” (Пд) надигра с 1:0 ЦСКА Септемврийско знаме в първия кръг за сезона. След тренировката си в петък след обяд в Коматево носителите на Купата и Суперкупата на България за 2017 г. потеглиха със същите намерения към столицата. „Предстои ни гостуване на един от най-добрите отбори в България.

С представянето и резултатите си до момента ЦСКА доказва, че разполага с много стойностен състав като индивидуалности и колектив. Със сигурност ще ни бъде много тежко, но ще опитаме да покажем най-доброто, на което сме способни и да се приберем в Пловдив с добър резултат. Съперникът има много силни страни, като нашата задача ще бъде да ги неутрализираме.

В същото време, като всеки отбор и те имат своите слаби места. Надявам се, че сме успели да ги разучим добре и да се възползваме от тях. За да се случи това обаче, трябва да бъдем изключително концентрирани и дисциплинирани през целия двубой”, декларира старши треньорът на „Ботев” (Пд) Николай Киров-Белия.

Той и помощникът му Иван Кочев изгледаха в паузата в шампионата куп мачове на армейците, след които решиха да предпочетат дългуча Кристиан Димитров за партньор на Радослав Терзиев в центъра на жълто-черната отбрана пред далеч по-опитния Йордан Минев за заместник на наказания стопер Пламен Димов. От началото на сезона 20-годишният защитник с прякор Дългия игра като титуляр в двата мача в турнира за Купата на България, но няма записана дори и една минута в Първа професионална лига, но въпреки това Киров реши да заложи на младока.

Всички футболисти в състава на „Ботев” (Пд) са напълно здрави и в почти върхова спортна форма, като има голяма вероятност „златният жокер” Стивън Петков този път да се появи на терена срещу ЦСКА още от първата минута, като по този начин Николай Киров ще се опита да изненада колегата си Стамен Белчев.

Единствената дилема пред щаба на „канарчетата” е кой от четиримата чужденци с паспорти от държави извън ЕС да бъде оставен извън тимовия лист за сблъсъка с ЦСКА. Бразилецът Алваро Юлиано има италиански паспорт, но за съжаление със същата екстра не разполагат тримата му сънародници Фернандо Виана, Фелипе Бризола и Густаво Афонсо Зауербек и котдивоарецът Яя Меледже Омнибес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт