Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ представиха икономическата си програма пред бизнеса в Перник

За нас срещата с бизнеса е изключително ценна, защото ни дава възможност да разберем каква оценка давате  вие за нашето управление. Това заяви водачът на листата на политическа партия ГЕРБ-Перник Красимир Велчев на Икономически форум – „Бизнес закуска“ на тема „Приоритет: Развита икономика“.  Форумът се организира от ПП ГЕРБ-Перник в партньорство с КРИБ Перник.

„В нашата управленска програма не даваме фалшиви обещания, а говорим за много работа, защото знаем, че настоящето и бъдещето не се градят с обещания, а с работа и реални решения“, заяви Красимир Велчев. По думите му, по време на двете правителства на ГЕРБ са положени много усилия за намаляване на престъпността, грабежите и поръчковите убийства, които са били приоритет преди години.

Красимир Велчев призова както бизнеса, така и всички български избиратели, да бъдем отговорни към държавата и към своето, и бъдещето на нашите деца, на 26-ти март да излезем и да упражним правото си на глас.

„Постигането на минимална работна заплата в размер на 650 лева е реално, без това да създава натиск върху заетостта. Тази прогноза  е направена на база развитието на икономиката от последните години при управлението на ГЕРБ", каза още Красимир Велчев. Според него доходите ще растат устойчиво като целта е да бъдат постигнати 110 милиарда БВП в края на управленския мандат.

Втората в листата с кандидати за народни представители Ирена Соколова подчерта, че постигнатото от двете правителства на ГЕРБ е много и това се вижда.

„В момента безработицата в България е под 8 процента, а в Перник тя е 4,2 процента, една от най-ниските в Европа.  Това не успокоява пазара на кадри, защото бизнесът се нуждае от подготвени хора, които да имат професионални умения. Както сме говорили вече, няколко пъти с браншовите бизнес организации в област Перник, заедно трябва да определяме професионалния профил на  учениците от областта. Струва си бизнесът да полага повече усилия, да привлича младите хора, като им показва тънкостите на отделните професии. Трябва да продължим съвместната работа- местна, държавна администрация и бизнес, за да изпълняваме добрите стратегически цели за развитие на страната.

Участие във форума взеха още Данаил Кирилов, председател на правната комисия в 43-то НС и проф. Стоян Денчев, ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Данаил Кирилов обясни, че политическа партия  ГЕРБ не предвижда промяна в плоския данък. По този начин ще бъдат продължени усилията за намаляване на сивия сектор. Той подчерта, че управленската програма на партията предвижда още силово прехвърляне на административната тежест от бизнеса и гражданите към администрацията.

Ясни правила, облекчения за малките фирми, запазване на териториалните дирекции на НАП и повече сигурност поиска бизнесът от бъдещите народни представители.

Председателят на КРИБ-Перник Георги Милев подчерта, че партия ГЕРБ винаги има сериозно отношение към местния бизнес, а водачът на листата Красимир Велчев отлично познава проблемите на хората, които осигуряват работни места.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България