Кандидатурата на Ивайло Иванов за главен секретар на МВР е съгласувана с президента, заяви Младен Маринов

Кандидатурата е съгласувана с президента съгласно процедурата, която повелява закона. Това каза пред журналисти министър Младен Маринов в отговор на въпрос съгласувана ли е с президента Румен Радев кандидатурата на Ивайло Иванов за главен секретар на МВР .

„Наше писмено предложение за евентуалната кандидатура се връща със: „съгласувано с президента на Р България“, посочи той. „Днес кандидатурата беше гласувана на Министерски съвет. Предстои предложение за издаване на указ от президента“, заяви Младен Маринов.

„Ще коментирам повече, когато приключи процедурата“, уточни той. Попитан кога очаква да приключи процедурата за назначаване на нов главен секретар, вътрешният министър каза: „Не мога да имам очаквания“.

В отговор на въпрос кой ще ръководи СДВР, Младен Маринов обясни: „Искам да караме последователно. В зависимост от резултата по тази процедура, ще решаваме и последващите действия“. Попитан защо са се забавили с кандидатурата, вътрешният министър отговори: „За да стигнем до кандидатура, която да е съгласувана с процедурите“.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България