Кандидатът за президент на републиканците Тръмп се похвали, че е използвал "брилянтно" данъчните закони на САЩ

Доналд Тръмп

След публикацията в New York Times показваща, че Доналд Тръмп е декларирал загуби в размер на 916 млн. долара в данъчната си декларация през 1995 г. и появилите се въпросни относно какви данъци е плащал, кандидатът на републиканците за президент,  който се похвали, че е използвал данъчните закони на страната „брилянтно“, съобщава АВС News .

„Аз успях да използвам данъчните закони на тази страна и моята бизнес проницателност да изляза от кашата в сферата на недвижимото имущество, вие бихте го нарекли депресия, като малцина са успели да направят същото като мен“, каза Тръмп на предизборен митинг в Колорадо.

Тръмп подчерта, че „неговата работа е била минимализира цялостното данъчно бреме възможно най-много, което ми позволява да реинвестирам в квартали, в работници, в строителство на удивителни сгради, което подхранва забележителен растеж в общностите и винаги помага за осигуряването на заетост, и ние винаги трябва да помагаме на малкия бизнес“.

„Аз законно използвах данъчните закони в моя полза и в полза на моята компания, моите инвеститори, и моите служители. Имам предвид, честно, брилянтно използвах тези закони“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка