Кандидатът за член на ВСС Розалин Трендафилов: Заплащането на магистратския труд не е правилно определено

"Ще се помъча с моя опит да спомогна за решаване на проблемите в системата. Като приоритети в работата ми ще работя за по-добро атестиране на магистратите, за стимулиране на магистратите да имат по-голяма мотивация за работа, за да показват повече възможностите си. Ще работя за по-голяма прозрачност." Това каза Розалин Трендафилов, единственият кандидат за член на прокурорската колегия на ВСС на мястото на починалия Камен Ситнилски.

"Считам, че ще дам своя принос за усъвършенстване на принципа за случайно разпределение. Нужни са и предварително зададени критерии за натовареност. Мога да дам своя принос и за инвентаризирането на сградния фонд. Считам, че мога да допринеса и за разпределянето на бюджета на съдебната система", каза още Трендафилов.

"Заплащането на магистратския труд не е правилно определено. Магистратите искат техният труд да е правилно представен и съпоставен с практиките в ЕС. С тези основни пунктове мога да дам своя принос към решаването на проблемите на съдебната система", смята кандидатът за член на ВСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право