Кандидат-студентски изпити за Медицински университет-Пловдив в Италия и Великобритания

Препитването ще е под формата на тест по биология и химия и се провежда за първи път

Медицински университет-Пловдив въвежда за първи път през тази година изпит и за кандидат-студенти от чужбина, съобщиха от ректората на елитното висше училище в града под тепетата.

Препитването ще е под формата на тест с въпроси по биология и химия, като на 14 юли ще се проведе в Италия, а през август ще има изпит и във Великобритания, тъй като това са двете държави откъдето има най-много кандидати да учат медицина, стоматология и фармация в Пловдив. На 4 септември в Пловдив пък ще се проведе третият тест за кандидат-студентите от  чужбина, като сред тях са абитуренти от далечни страни като Австралия, Япония, Китай, Шри Ланка, САЩ, Канада, от Скандинавския полуостров и почти всички европейски държави начело с тези от Балканите. Списъците с приетите първокурсници от чужбина ще бъдат обявени на 13 септември,, а новата учебна 2017/2018 година ще бъде официално открита на 1 октомври.

1340 кандидат-студенти от страната се явиха в понеделник на общия изпит по биология и химия в Медицински университет-Пловдив, като сред тях преобладаваха девойките, макар че приемът на представителите на двата пола е 50:50. Като първо желание 622 от тях са посочили медицина,  364 – фармация, а 354 – стоматология.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България