Канибала съсипа празника на Русия

Уругвай и звездата му Луис Суарес развалиха празника, за който руските домакини се готвеха в последните мачове от група „А“ на световното първенство. Канибала поведе „селесте“ с гол от фаул в 10-ата минута за победата с 3:0, с която южноамериканците спечелиха първото място в класирането.

На Сборная не помогна нито всеотдайната подкрепа на публиката в Самара, нито „звуковият рекорд“ - 105,4 децибела, който присъстващите във фензоната в Нижни Новгород „поставиха“ с виковете си. Тимът на домакините с нищо не показа, че бе най-добре представилия се отбор след първите два мача в груповата фаза.

Срещата бе решена още през първото полувреме. В 23-ата минута Денис Черишев, един от най-добрите руснаци на мондиала досега, си отбеляза автогол след шут на Диего Лаксалт. Игор Смолников пък набързо натрупа два жълти картона и бе изгонен. Това помогна на уругвайския вратар Фернандо Муслера да запази „суха“ мрежата си в мач №100 с националната фланелка. Другата звезда на „селесте“ Единсон Кавани пък вкара първия си гол по руските стадиони с добавка в 90-ата минута за класическия резултат.

Така „урусите“ спечелиха първото място и ще играят в втория от група „В“, докато Сборная ще се изправи срещу първенеца. Там развръзката настъпи късно снощи с мачовете Португалия – Иран и Испания – Мароко.

Интересно бе и във Волгоград, въпреки че Египет и Саудитска Арабия вече се бяха простили с шансове си за прогрес в турнира. Звездата на „фараоните“ Мохамед Салах избухна в средата на първата част, за да вкара първия си гол от игра на мондиала. Нападателят обаче не се включи в бурното честване на попадението от съотборниците му. Африканците дадоха шанс на вратаря Есам ел Хадари да стане най-възрастният играч на световно – на 45 години и 161 дни. Той подобри рекорда на колумбиеца Фарид Мондрагон (43 г. и 3 дни) от Бразилия 2014. Стражът дори спаси дузпа на Фахад ал Муалад в 41-ата минута, но в добавеното време на първата част реферът отсъди още една и Салман ал Фараж изравни. В последните секунди на добавеното време пък Салем ал Даусари донесе победата с 2:1 на Саудитска Арабия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят