Канибалска история мотивира „урусите“

Луис Суарес си спечели прякора Канибала заради опитите да използва зъбите си срещу противниците на терена. Известният случай с ухапването на италианеца Джорджо Киелини на предишното световно първенство в Бразилия бе предхождано от подобна атака срещу Бранислав Иванович от „Челси“, докато уругваецът беше играч на „Ливърпул“. Тогава стана ясно, че Луисито е имал подобни прояви още в детските мачове.

Но склонността му да хапе хора наистина е като детска беля в сравнение с друг в тима на „урусите“ - Густаво Сербино. 66-годишният мъж е един от оцелелите от авиокатастрофата на чилийския отбор по ръгби „Старите християни“ през 1972-а. Самолетът на спортистите се разбива в непристъпните склонове на Андите и ги оставя на без храна и дрехи на място, където човек едва ли би могъл да преживее и няколко дни. 16 от пътниците, сред които няколко ръгбисти, успяват да преживеят месеци, като дори се хранят от труповете на умрелите. Историята придобива огромна популярност, след като през 1993-а по нея е направен филмът „Жив“.

От 12 години Сербино е в екипа на уругвайския селекционер Оксар Табарес и изпълнява ролята на мотиватор.

„Казвам на играчите, че за да постигнеш необикновени резултати, трябва да направиш необикновени неща – разказва мъжът. - Трябва да го поискаш, да повярваш, че е възможно и да дадеш всичко от себе си. А на Луис казах, че човек може да се посрещне всичко, което жестоката съдба му постави пред него.“

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят