Каним Владимир Путин в България догодина

“България полага усилия за развитието на отношенията с Русия”, увери премиерът Бойко Борисов от трибуната на НС.

Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

Няма реакция от Москва по шпионския скандал

“Следващата година се подготвя посещение на руския президент Владимир Путин у нас във връзка с отбелязването на 140 години от установяване на нашите дипломатически отношения. С Русия имаме възможно най-добрите отношения, каквито имаме и със САЩ, и с Европа, и със съседите.” Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев.

Министър-председателят подчерта, че България полага усилия за развитието на отношенията с Русия. Освен в областта на енергетиката, където тази седмица беше подписан договор за изграждането на тръбопровода “Балкански поток” като продължение на “Турския поток”, “има голям потенциал и в сферата на фармацията”. Според Борисов в тази сфера се залага на българските частни компании, които трябва да бъдат насърчени да развиват отношения със своите руски партньори.

“Свидетелство за добрите връзки между София и Москва е фактът, че шпионският скандал, който избухна на 9 септември с ареста на председателя на движение “Русофили” Николай Малинов, не е сред темите в диалога”, подчерта премиерът.

“Както виждате, нямаше техни реакции по шпионския скандал. А и Краси Велчев беше на Копринка. Така че продължаваме прагматично”, каза още Борисов.

“Единственият проблем е с лицензията на оръжейните заводи. Един ден трябва да седнем и да обсъдим г-н Кутев, какъв компромис може да се постигне с Русия”, добави Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика