Капитанът на баскетболистите: Изпитвахме трудности да дишаме

Снимка СПОРТАЛ

Не влязохме с баскетболен ритъм в мача - призна капитанът Павел Маринов след загуба на националите от Финландия (80:88). - Изпитвахме трудности да дишаме. Изгубихме страшно много енергия да стигнем до равенство.

„Не бях добър – откровен бе и Александър Везенков. - Но не търся оправдание. След осмата минута все едно ми свърши въздухът в апарата, свърши бензинът. Тази загуба ще ни коства много.“

Все пак селекционерът Любомир Минчев не бе краен песимист от случилото се. „С един мач нищо не е приключило – смята той. - Трябва да се преборим за втория двубой, за да не влезем в негативно настроение. И да търсим проблемите в нашата игра.“

В понеделник трикольорите гостуват на Ирландия.

А срещата в „Арена Ботевград“ бе изгледана от Патрик Бауман, президент на ФИБА. „Всеки би искал да види такава битка във ФИБА - заяви доволен швейцарецът. - Беше много интересен мач. Българският отбор има и ще има възможности по-нататък.“

Същевременно общото събрание на родната федерация прие оставката на вицепрезидента Иван Ценов. До извънредния изборен форум управата ще е от 10 души.

Петко Маринов се завръща в „Лукойл“

Именития треньор Петко Маринов се завръща в щаба на „Лукойл Академик“. Специалистът ще изпълнява функциите на съветник на президента Валентин Златев. Но и ще помага с опит, мъдрост и знания на новоизбрания наставник Георги Давидов и на всички момчета от състава, се казва в официално съобщение на клуба.

Баскетболният шампион е без треньор от 18 ноември, когато Шарон Друкер напусна поста.

Под ръководството на Петко Маринов тимът печели шампионската титла, два пъти ликува с Купата на България и извежда отбора до триумф в Купата на ФИБА Южна Конференция през 2003 г.

За последно наставникът водеше женския тим на „Нефтохимик“ (Бургас). А на пейката на шампионите ще седне на 2 декември, когато „Лукойл“ играе с „Ямбол“ в Правец.

В щаба остава и младият специалист Йордан Янков.

„Лукойл“ на практика загуби шансове да продължи за купата на ФИБА Европа, след като записа трета загуба от пет мача до момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт