Капитанът на „лъвовете“: Трябва ни почивка

Bulgaria's team enters the field prior to the match

Играчите от мъжкия национален отбор по волейбол си мечтаят за почивка след третия турнир от Лигата на нациите в Япония. „Лъвовете“ загубиха с 1:3 (-21, 24, -18, -19) от Полша в третия мач и завършиха на 3-о място в група 10 с 3 точки. „Дружина полска“ спечели групата с пълен актив от 3 победи, а последни останаха домакините с 2 т., след като все пак записаха победа – 3:2 (-21, 21, -23, 22, 10) срещу Италия.

„Беше труден мач не само за нас, но и за Полша, защото започнахме твърде рано – заяви капитанът на българския тим Виктор Йосифов. - Нуждаем се от малко почивка и ще се опитаме да направим всичко възможно да спечелим нашите мачове в България.“

Селекционерът Пламен Константинов този път завъртя в игра повече състезатели, като даде шанс и на диагонала Боян Йорданов, който се възстановяваше от травма, получена в първия мач от Лигата. Ветеранът влезе от пейката и се отплати с 13 точки, а най-резултатен за тима ни с 15 т. бе Розалин Пенчев.

„Поздравления за трите победиш на Полша, смятам, че те са най-добрият отбор сред участниците – заяви Константинов. - Ние направихме много директни грешки. Не можахме да контролираме играта.“

За световните шампиони блесна дуетът Давид Конарски (18 т.) и Бартош Кволек (17 т.), а треньорът им Матеуш Биелинек определи победата като много важна за тима.

Сега за „лъвовете“ предстои нов домакински турнир – във Варна, където през уикенда идват отборите на Франция, Канада и Бразилия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт