Капитулацията на Италия в Европа

Италианският футбол е в подем, след като през лятото всички водещи клубове осъществиха шумни трансфери. „Ювентус“ взе Кристиано Роналдо, „Интер“ купи Раджа Наинголан, а градският съперник „Милан“ контрира с Гонсало Игуаин. На свой ред „Наполи“ действа на по-високо ниво, заменяйки треньора Маурицио Сари с Карло Анчелоти. И въпреки раздвижването на трансферния пазар и повишения зрителски интерес към Серия А през този сезон, тимовете от Апенините агонизират в Европа. Нито един от италианските евроучастници не взе победа в последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа. А това се оказа решаващо за голяма част от тях. „Наполи“ и „Интер“ отпаднаха от турнира на богатите, въпреки че държаха всичко в свои ръце до последния мач.

В сряда „Рома“ пък записа изненадващо поражение от „Виктория“ (Пилзен), а същото стори и „Ювентус“ в Швейцария срещу непретенциозния „Йънг Бойс“. Грандът от Рим и „старата госпожа“ все пак продължават на 1/8-финалите.

Но безумната глупост, сътворена от „нерадзурите“ след 1:1 с ПСВ в Милано, бе засенчена от големия враг „Милан“. Отборът, воден от Дженаро Гатузо, сензационно се прости с участието си в Лига Европа. „Росонерите“ паднаха с 1:3 от „Олимпиакос“ в Атина и останаха трети, въпреки че загуба с един гол разлика ги класираше напред. Това бе първо отпадане на седемкратния шампион на Европа в групова фаза от 2001 година насам, когато се провали в опита си да излезе на елиминации в Шампионската лига.

За капак вечерта в четвъртък донесе още една загуба за отборите от Италия - „Лацио“ допусна обрат от „Айнтрахт“ (1:2) насред Рим. По този начин носителят на Купата на Германия влезе в историята като първият тим от Бундеслигата, записал шест успеха в групите. Дори великият „Байерн“ не може да се похвали с нещо подобно...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят