„Капш Трафик Солюшънс” ще прави тол системата

Консорциум “Капш Трафик Солюшънс” е определен за изпълнител на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа. Тя ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка).

“Председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Дончо Атанасов подписа решението за класиране на участниците в процедурата и определянето на изпълнител на обществената поръчка”, обявиха от АПИ.

В класирането, съгласно обявения критерий за оценка “Икономически най-изгодна оферта” “Капш Трафик Солюшънс” получава комплексна оценка 100 точки, а другият участник, останал на финала - консорциум “Тол България”, е със 74,27 точки.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване инвестицията следва да се възвърне чрез събраните приходи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес