Карадайъ: Предателите няма да бъдат взети обратно в ДПС

Около 2 хиляди души се включиха във възпоменателен митинг в кирковското село Могиляне в памет на жертвите на "Възродителния процес" преди 33 години, предаде БНР.

На възпоменателния митинг присъства почти цялото ръководство на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ. Малко преди това посланикът на Република Турция у нас Хасан Улусой и главният мюфтия на Република България Мустафа Хаджи поднесоха цветя на гроба на загиналата 18-месечна Тюркян, но не се включиха в събитието.

Мустафа Карадайъ призова членовете на ДОСТ да се присъединят към ДПС, като изтъкна, че този, който е бил заблуден, той ще бъде приет в ДПС, но тези, които са от редиците на ДПС, са предатели и те няма да бъдат взети обратно в движението.

ДПС ще се съобрази с отговорността, която носи България за провеждането на европредседателството, но няма да отстъпи от защитата на демокрацията, заяви още той.

Докато течеше митингът на ДПС в Кирково, ДОСТ провеждаше свой митинг в Момчилград, а по време на митинга на ДПС в Момчилград ДОСТ провежда своят митинг на Тюркян чешма в село Могиляне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика