Каракачанов: Българското председателство е добро представяне на страната ни пред Европа

Според вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов българското председателство е добро представяне на страната ни пред Европа и европейските институции. "Оттук нататък трябва да бъдем достатъчно активни тези червени точки, които натрупахме по време на председателството, да ги осребрим в полза на българските граждани", заяви Каракачанов пред журналисти на Айдушкото сборище край троянското село Балканец, където присъства на Празника на билките, планината и туризма.

Относно ползата на България от председателството в сферата на отбраната вицепремиерът каза, че е осъществена цяла програма от мероприятия, както и че е приет регламентът, който е бил необходим за индустриалното сътрудничество в областта на отбранителната индустрия.

Каракачанов коментира и темата за мигрантите, като заяви, че ако европейските държави нямат обща политика да спират тези нелегални потоци от емиграция, използвайки всички средства, включително флотата си, и да ги връщат оттам, откъдето са пристигнали, няма да се реши проблемът.

За вота на недоверие на правителството Красимир Каракачанов посочи, че БСП не са били добре подготвени. "Част от опозицията нямаше мотиви, а другата част, като ВОЛЯ, на практика не се държаха като опозиция", заяви вицепремиерът.

Той призна, че има проблеми със сигурността, но според него те няма да се решат с празни приказки от трибуната на Народното събрание, "а с това да дадем кураж на полицаите да си вършат работата". "Ако ние не ги убедим, че те трябва да използват закона по най-твърдия начин, дори с използване на сила, и че няма да бъдат наказвани за това като престъпници, няма да има ефект", заяви Каракачанов. "Не може разбеснели се цигани да хвърлят пейки и да замерят полицаите и за това да няма последици", добави още той.

По думите му политиците трябва да спрат да купуват гласовете от гетата, защото по този начин създават чувство за безнаказаност у тези, които вършат престъпленията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България