Каракачанов: Валери Симеонов се връща в парламента, чакаме да предложи нов вицепремиер

Снимка: Архив

Валери Симеонов се връща в парламента, ще изчакаме той да предложи вицепремиер. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред Нова телевизия. „Не искам да коментирам мотивите на Валери Симеонов, той много ясно ги изрази вчера – не желае правителството да бъде атакувано заради него“, обясни Каракачанов.

Във връзка с това, че оставката съвпадна със скандала с думите на народния представил Петър Петров от ПГ на „Обединени патриоти“, който е от квотата на НФСБ , вицепремиерът заяви: „Може би думите са провокирали решението му“.

Каракачанов уточни, че не е имало настояване за оставката от страна на премиера Бойко Борисов. „Вчера около 14.00 часа самият Симеонов ми се обади, за да ми каже какво е решил. След това двамата отидохме при премиера и го информирахме за това негово решение. Решението си беше на Симеонов. Той е определил на кого да се обади", поясни той.

По думите му в последните две седмици при гласуването на бюджетите няма проблем с кворума, събира се. „Има опити от страна на БСП и ДПС да саботират работата на парламента и това е повече от очевидно", добави Каракачанов.

„По отношение на напрежението, което се беше създало около Симеонов и майките, би следвало да се тушират нещата. Има и други фактори, които са чисто политически заинтересовани от това нещата да не се получат“, допълни той.

„Не съм разговарял с Волен Сидеров. Валери Симеонов се оттегля в лично качество, а не като партия от коалицията“, поясни Каракачанов и допълни, че сега по закон Симеонов се връща в парламента. „От тримата лидери на коалицията единият беше в парламента, сега двама ще са в парламента, надявам се това да стабилизира и засили работата на Парламентарната група. Не сме обсъждали промени в ръководството на парламентарната група", коментира той.

„Най-вероятно ще предложим нов вицепремиер, кой ще бъде той е въпрос на обсъждане. Това не е пост, който трябва да определям аз или ВМРО, ще изчакаме Симеонов да предложи нещо или да бъде обсъдено общо в коалицията. Най-вероятно това ще се случи другата седмица, когато бъде приета неговата оставка в парламента", заяви вицепремиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България