Каракачанов: Има разминаване в това кога да се случат нещата в Банско - дали първо управлението или концесията

"Няма да коментирам Валери Симеонов". Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов относно скандала с Банско пред БТВ.

"Има разминаване в това кога да се случат нещата - дали първо управлението или концесията. Онзи ден около 200-250 човека протестираха срещу втория лифт на Банско."

"2 500 кубика дървен материал ще бъде изсечен, за да се направи втори лифт в Банско, а 2 млн. кубика е незаконната сеч годишно. Никой не е за това да пострада природата", заяви Каракачанов.

"Напрежението идва от това, че на нас ни се иска нещата да се случат по-бързо, а премиерът иска да се огледа всичко по-спокойно. Хората имат различен темперамент. Ние, ако бяхме еднакви с ГЕРБ, щяхме да бъдем в една политическа формация. За мен лично неща неопределими няма. Говорих поотделно и с Валери Симеонов, и с Бойко Борисов", заяви министърът.

"Поддръжката на авиационните средства е скъпа. Тук въпросът е дали да се купуват нови или да се отделят необходимите средства, за да се поддържа наличната", каза Каракачанов. "Авиацията е скъпо нещо и основният ни стремеж е тази техника да можем да я поддържаме".

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България