Каракачанов: И на 3 март ще има салюти, но не заради руския патриарх

Снимка: Архив

„Николай Ненчев 2 години и половина е бил военен министър, но очевидно не познава Закона за държавния протокол. А в него пише, че 21 топовни салюта има по 3 повода – националния празник 3 март, Деня на армията 6 май и при посещение на чужд държавен глава. На 23 февруари в София беше сръбският президент Александър Вучич и салютите бяха в негова чест.

Затова нито един нормален и грамотен човек не повярва на фалшивата новина, че те са били заради Деня на съветската армия.” Това заяви в Карлово военният министър Красимир Каракачанов, след като по-рано днес лидерът на БЗНС Николай Ненчев му поиска оставката заради „родоотстъпното поведение на настоящия министър на отбраната, разпоредил тържествени салюти в чест на Червената армия и загиналите за руското отечество”. Каракачанов беше в Карлово за посрещането на 34-ия контингент на Въоръжените сили, който се завърна от мисия в Афганистан.

Каракачанов обясни и че военният министър няма отношение към организацията на този тип почести, защото искане за топовни салюти изпраща президентът към Националната гвардейска част, а информация се подава и към Столичната община. Затова за него изявлението на Ненчев е дребно политиканско заяждане.

Военният министър отправи и едно предупреждение чрез „Труд”. „Отсега искам да предупредя, че 21 топовни салюта ще има и на 3 март. Но някой да не си помисли, че те ще са за руския патриарх Кирил, който ще е на посещение у нас”, заяви Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика