Каракачанов: Лобирам за това българската армия да получи най-доброто по проектите за самолет, бронирана машина и кораб

Лобирам за това българската армия да получи най-доброто по проектите за самолет, бронирана машина и кораб. Това каза пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът Красимир Каракачанов.

„Аз лобирам за едно – за българската армия и за нейните бойни способности. Както се казва, това, което е добро за армията, значи е добро и за България“, каза още Каракачанов и уточни, че няма никакъв лобизъм.

„Какво означава да спрем разговорите с някои държави? За самолетите са четири държави, а бронираната машина – 4-5, за корабите – 7 или 8. Това означава ли, че с половината ЕС и НАТО в рамките на половин година, докато текат преговорите, не трябва да комуникираме? Както се казва, аз ще лобирам за това българската армия и въоръжените ни сили да получат най-доброто възможно решение при тези три проекта. За мен няма идеологически скрупули, нито предпочитания – само това, което е най-доброто“, обясни Каракачанов. Той уточни, че в понеделник в 12.00 ч. е крайният срок за офертите и предложенията за самолетите и след това предстои назначаване на комисия.

Попитан как ще коментира оттеглянето от дневния ред на парламента на промените в Закона за местното самоуправление, предложен от Искрен Веселинов, Каракачанов отговори: „В диалог се решава всичко. Оттегляне от днешното заседание не означава оттегляне на идеята изобщо“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България