Каракачанов: Няма да има фрапантно голяма разлика в цената на изтребителите, трябва да се преговаря

Ние правителството не предлагаме на НС да ни даде мандат не да сключим договор, а да ни даде мандат за преговори за сключване на договор. И двата самолета, и шведския и американския надхвърлят цената в рамката. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред Канал 3.

Ако Народното събрание ни гласува доверие, можем да договаряме, ако условията са добри за България ще сключим договор. Не мисля, че цената ще е много по-голяма. Не е фрапантно голяма разликата в цените, но трябва да седне и да се преговаря. Нека първо да коментираме кое е по-изгодно, уточни Каракачанов.

По темата за самолетите трябва да се подхожда от гледната точка на това добро ли е за България и Българските ВВС? Виждаме едно политическо говорене – Защо американски самолет? Всеки, които отива да си купи кола, гледа да вземе най-добрата, коментира военният министър във връзка с избора на нови самолети за армията.

Четирима министър ще участват в преговорите – министъра на финансите, министърът на икономиката, министъра на отбраната и министъра на външните работи, уточни вицепремиерът.

Редно е политиците да не започват с „аз искам”, а с това какво могат да направят с другите политици за доброто на България, каза още Каракачанов.

За критиките президента Радев той коментира, че президентът не е казал, кой самолет е по-добър, а по-скоро критикува самата процедура по избора на изтребители.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България