Каракачанов: Оставките на министрите Радев, Московски и Нанков са прибързани

Оставките на министрите Радев, Московски и Нанков са прибързани и вината за катастрофата край Своге не бива да се поема лично от тях. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в коментар за предстоящия коалиционен съвет, който ще се проведе в понеделник.

Каракачанов бе един от гостите на втория Комитски събор, който се провежда в русенското село Червена вода, предаде БНР.

„Тримата министри вършат добре работата си и не виждам какво точно не са направили, за да се стигне до този пътен инцидент“, каза вицепремиерът и поясни:

„Пак казвам, ако се окаже, че някой от тях има вина – да, съгласен съм. В България е най-лесно да кажеш – морална отговорност – за кое? За ланския сняг – пак морална отговорност. За дъждове, наводнения – пак морална отговорност. Айде да започнем да си вършим работата, защото много от нещата, които се случват около нас, вината е и на общински власти, на чиновници на най-различни нива. Право на Борисов е да си сменя министрите. Ако той поиска смяна и на тримата, специално ние от ВМРО ще го подкрепим. Аз лично смятам обаче, че не е необходимо и тримата да подават оставки“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика