Каракачанов: Политиците да спрат да гледат на циганите като евтин електорат

Законът за вероизповеданията трябва да ограничи възможностите за политика в религията и най-вече радикалния ислям. Това заяви в Русе вицепремиерът Красимир Каракачанов. По думите му българинът, задържан в Австрия , не е изолиран случай сред ромския етнос, предаде БТВ.

Миналата седмица стана ясно, че българин и австриец с българо-турски корени са осъдени в Австрия по обвинение, че планирали терористично нападение. Според прокуратурата в Грац, те са вкарали в страната планове за бомбен атентат и се занимавали с вербуване на джихадисти за „Ислямска държава”. Осъдени са на 8 и 7 години затвор.

„Не е единственият български гражданин от цигански произход, който е зарибен от радикалния ислям. За съжаление казвам, не е единственият случай. Забележете неговото движение, то минава през Пазарджик. В Пазарджик, помните, имаше и има един процес срещу радикалния ислям….

На циганското население политиците в България най-накрая трябва да спрат да гледат като на евтин електорат, който купуват за 20-30 лв. или прикриване на дребните им престъпления, за да печелят гласове, и след това ги оставят да правят каквото искат”, коментира днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика