Каракачанов: Предсрочните избори не ни плашат, но трябва да помислим трябват ли ни такива

Предсрочните избори не ни плашат, но трябва да помислим трябват ли ни такива, или първо е необходимо национално съгласие по определени въпроси, каза кандидатът за президент на Коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" Красимир Каракачанов пред журналисти в НДК.

"Слушахме до преди малко едни мъдри политолози, които казват, че не знаят какво ще направят Патриотите. Каракачанов бил едно, Валери Симеонов бил друго, Волен Сидеров бил трето. Ние ще направим само едно, ще продължим заедно да работим за България. Както видяхме, близо 600 000 души гласуваха за кандидатурата на Патриотите", каза още Каракачанов.

На въпрос кого ще подкрепи на балотажа Каракачанов заяви - "българският народ".

"Ние сме излезли за българския народ, а не да подкрепяме този и онзи. Българският народ и тези 600 хил. българи, които гласуваха за нас, са хора с разум и сърце. Вие как си мислите, че ние сме чобани, които ще ги насочваме в някаква посока. Нарочно идваме заедно, за да покажем, че не мисли единият едно, вторият - второ, третият - трето. Доволен съм от резултата, защото виждам за пореден път, че българският избирател опроверга екзит пол", каза още той и посочи, че не клони към нито един от двамата кандидати, които отиват на втори тур на президентските избори.

"Има някои неща, които ние ги говорим пред българските граждани не заради изборите - увеличението на пенсиите не е предизборна приказка, нито това да се довърши оградата на границата и да не се допускат повече нелегални мигранти", каза още Каракачанов.

"Слушах изявлението на ген. Радев, в което той казва "телевизионното говорене свърши". Аз бих направил с най-голямо удоволствие един дебат като капитан, а той като генерал - да видим кой какви политики предлага. Извинявай, но ти не си правил телевиозионно говорене, ние не ти знаем идеите, ние не ти знаем каузата. Аз не чух това какво мислиш ти по отношение на това дали Турция ще е член на ЕС. Не знам какво мислиш за заселването на нелегалните мигранти.Това е самодоволно говорене на хора, които снощи влязоха в политиката и смята, че са хванали Господ за шлифера" - с тези думи той се обърна към Румен Радев.

На въпрос очаква ли предсрочни избори той отговори, че предсрочните избори не ги плашат.

"Въпросът е да помислим трезво и да постъпим като нормални българи в името на България и да помислим трябват ли ни предсрочни избори или първо трябва национално съгласие по тези въпроси, за които говорим".

"Тепърва ще видите какво означават Обединените патриоти, за които няма ляво и дясно, има български национален интерес", каза кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

„Това е коалиция не само за президентските избори“, допълни Каракачанов. По думите му опонентите им от ГЕРБ и БСП не са намерили смелост да излязат на дебат срещу тях.

„Играхме в уговорен мач, в който социолозите и медиите също играеха роля и показваха, че решението тоново ще е синьо-червената мъгла. Ние показахме, че има смисъл и това го говорихме на хората. За това благодаря на онези близо 600 хиляди българи, които повярваха и с сърце и душа ни следваха в тази битка за България“, заяви той.

„Искаме да освободим българина от циганската престъпност, от купения и етническия вот, от игото на ДПС и други турски партии. 3 пъти по-голям е резултатът ни от ДПС. Да ние сме антисистемни, искаме да разбием системата на всички партии, които докараха България до просешка тояга за последните 25 години. Битката продължава, нашите послания са ясни - довършване на оградата, спиране на нелегалната миграция и никакво трайно заселване на бежанци, вдигане на минималната пенсия на българския гражданин“, посочи Каракачанов.

„Битката за България продължава, патриотизмът умира, но не се предава. Ние продължаваме напред и повярвайте ми скоро България ще бъде различна, въпреки опитите да ни налагат модели за подражание“, допълни още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика