Каракачанов: Проектите за модернизация на армията трябва да вървят едновременно

Докато аз съм министър на отбраната ще се старая проектите на трите вида въоръжени сили да вървят едновременно. Tова заяви военният министър Красимир Каракачанов пред журналисти във Военната академия, където днес е обявен Ден на отворените врати. „А не първо да кажем по-важен е един или друг проект – било то изтребител, било то кораб. Едновременно трябва да се движат проектите, защото армията е един организъм. Няма как да си добре физически, ако си силен с лявата ръка, а в дясната си инвалид“, каза Каракачанов.

По думите му обаче, сухопътните войски "много дълго бяха някак си забравени". "Въпреки че това е най-многочисленият вид въоръжени сили и в интерес на истината онзи вид, на който разчитаме при всякакви ситуации. Сега е много модерно да се говори за тероризма. Според Закона за борба с тероризма, въоръжените сили участват при преодоляване на проблеми с тероризма. Кой ще го върши това? Предимно сухопътните сили", каза Каракачанов.

Според него, в позициите на президента и премиера по темата за модернизацията на армията не е имало разминаване. "И двамата са дали изявления, от които се видя, че разминаване няма. Всеки един от нас, ако тръгне да си купува телевизор, хладилник или кола, предпочита разсроченото плащане, защото с по-малки вноски, някак си по-леко му идва на семейния бюджет. Ако се постигне това разсрочване на средствата, които годишно трябва да се отделят – и за самолетите, и за корабите, ще има достатъчно и за сухопътната войска“, категоричен е военният министър.

Според Каракачанов, прекрояването на бюджета е нещо, което парламентът трябва да направи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика